En annan "annandag"

Och helt plötsligt har vi annandag nyår! I och för sig heter det inte så - en av de få aftnar som inte har nån "annandag". Så det är väl en annan dag. Dan efter nyårsdagen. God fortsättning på det nya året, förresten!
 
Det betyder i alla fall att det har varit dåligt med inlägg här på bloggen, men tid och lust har inte funnits. En kort resumé berättar att vår planering var att åka ner till storstan på fredagen förra veckan för att äntra vår favoritdansbåt. Sedan lördag kväll med några av barnen, innan hemresa igen. Torsdag kväll, när vi höll på att packa, upptäckte jag att bokningen till dansbåten inte var till fredagen, utan till lördagen.
 
Panik och frågetecken uppstod i kubik. Hur göra? Boka om, planera om? I så fall hur? Vi skulle ju fira nyårsafton uppe i stugan?
 
Resultatet blev att åka ner på fredagen, bo hos Ebba och hennes föräldrar en natt, sen dansbåten på lördag. Återkomst söndag kväll och övernattning hos Kim och Markus. Hade en mycket trevlig nyårsafton hos dem, som alltid supergod mat; äkta löjrom! oxfilet! champagne! Kan inte bli bättre!
 
Hemresa nårsdagens eftermiddag. Packa upp, för att dagen efter - idag - packa om och åka upp till stugan.
 
Så nu sitter jag, i vanlig ordning första dagen när allt är lite halvkallt fortfarande, i Kims rum/blå rummet, på stolen i hennes rum med hennes kudde med hunden på under rumpan. 
 
Bastun står på uppvärmning och ska snart tas i bruk. Som alltid så himla skönt att vara här, som alltid sista gången för säsongen, lite vemodigt.
 
Apropå säsonger hoppas jag hinna/få lust att sy det nya solseglet till middagsaltanen. Tygen inhandlades på olika ställen i somras. Tyget jag ursprungligen föll för fanns ju inte i tillräcklig mängd och fick kompletteras med ett vitt tyg. Men det ska nog fungera bra ihop. Det får klippas och skarvas på rätt ställen bara och det är väl där som min geist falnade....men jag ska se om jag hittar den igen! För man vill ju vara förberedd när den nya säsongen drar igång!!!! Inte som i somras när altanen var precis ny och vi fick fuska dit det gamla soltaket för att Ebba skulle slippa solen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0