Up's and down's

Det är en tid av "ups and downs" nu, känns det som. Den marknad som jag jobbar på har klara lönsamhetsproblem och lider nog av en rejäl överetablering. Har ju varit väldigt många som har har känt sig manade att öppna en liten inredningsbutik och tyckt sig ha rätt "blick". Alla har inte det kan vi väl konstatera. En del butiker slår igen, andra kämpar.
 
Vintern med mycket oväder här uppöver har inte gjort saken bättre, det har inte heller alla varsel och uppsägningar gjort. Kunderna sviker. Det drabbar branschens alla led, både butiker, leverantörer och oss småkryp som finns där emellan; säljarna.
 
I fredags fick jag besked från företaget jag säljer smycken för, att de from i morgon avslutar samarbetet med oss som säljer för dem, de måste spara på kostnaderna. Att de ganska snart kommer att upptäcka att inkomsterna blir mindre när de inte har någon som marknadsför varorna, tror jag inte de har insett, men det är deras problem.
 
Men det har sina fördelar att ha lite kontakter med andra säljare i branschen, så idag har jag etablerat en kontakt med ett företag som säljer snygga klockor till överkomliga priser. Vi får se vad det kan ge.
 
Sen har vi ju nästa nya projekt som mötet nere i storstan för några veckor sedan mynnade ut i. Ska ju parallellt med det jag redan kör ge mig in i dagligvarubranschen och bli kollega med maken. Det känns pirrigt och spännande. Har suttit med grövre telefonvånda än jag brukar ha och bokat in en massa besök i Jämtland i nästa vecka och begå premiären där. Ångesten lär stå som spön i backen inför första besöket på måndag morgon!
 
Vad som absolut hör till "upsen" den här veckan har varit vädret. Alla dagar har det inte varit strålande sol, men varmt! Idag har det nog varit den finaste dagen med solsken och uppåt +8. Snön smälter så det står härliga till, men man måste ha nån referenspunkt för att verkligen se det, det är såna mängder kvar ändå! Men på plogade ytor börjar det komma fram lite grus! Någon dag till verkar vi få behålla vädret innan det slår om igen, det gäller att NJUTA!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0