Hästkött

Kan inte låta bli att ha lite synpunkter på det ramaskri som uppstått över hela Europa när det visat sig att färdigmat innehåller hästkött i stället för nötkött. Det är SKANDAL och boven ska jagas och ställas till svars. Findus, ICA, COOP, alla darrar inför denna skandal.

Men, hästkött är bra kött! Det skadar ingen, det gör inte rätterna sämre på något sätt. Visst, absolut ska vi kunna lita på innehållsförteckningen, det som anges finnas i produkten, ska finnas där.

MEN, när det för några veckor sedan i tidningen skrevs om att välling och gröt till små barn innehåller skyhöga halter av arsenik, ett dödligt gift, då hördes det inget ramaskri!!??? Inga inslag på nyheterna på TV, ingen minister av något slag ställde sig upp och dundrade att ”detta är oacceptabelt”!

Var finns logiken och balansen? Det finns så många produkter som innehåller så mycket farliga och giftiga ämnen, och en viss medvetenhet och rörelse börjar spira mot det. Det som borde tittas på allra först är just barnmaten.

Men att reagera så våldsamt mot att ett bra kött har ersatts av ett annat bra kött, tycker jag liksom är lite löjligt. Anledningen är ju såklart att hästar är så mångas vänner, och sina vänner vill man ju inte äta upp. Men arsenik och annan skit i maten, det rycker vi på axlarna över och säger ”skulle man bry sig om allt, så skulle man inte kunna äta nånting”.

Förutom detta kan man ju fundera över själva produktionen av dessa Lasagner; kött från Rumänien fraktas till Frankrike för tillagning, transporteras sedan till Sverige för konsumtion. Är DET rimligt? Skulle inte vi kunna tillverka den själva i Sverige? Hörde på radion att det försvinner ca 650 hästar per år i Sverige, som inte kommer till rätta igen, så vi borde väl ha egen grund för att tillverka Lasagne? Annars har vi ju också kött- och mjölkbönder som tvingas lägga ner pga olönsamhet och som inget hellre vill än få avsättning för sina produkter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0