Alldeles för mycket snö!

En skön kväll är det när man vet att det inte blir fler långresor under resten av veckan; i morgon blir det telefonjobbande och därefter ska bilen köras till verkstan för en service under fredagen.
 
Skitväder i kvadrat har det varit här under veckan. När jag åkte hem från Östersund i går snöade det mer och mer ju längre österut jag kom. Till slut var det svårt att se vart vägen tog vägen, och då var det ändå E14, inte nån byväg. Insåg alltså att jag inte borde ta just byvägen, den man genar med när man ska hemåt.
 
Väl hemma kunde jag konstatera att det kommit mellan 15 och 20 ´centimetrar, ganska tung snö dessutom. Oplogat var det också, så det var bara att hålla hårt i ratten och ta fart uppför vår backe, skönt med 4-hjulsdrift! Sen lasta ur, tända eld i spisarna och sen börja skotta.
 
Senare på kvällen plogades vägen som går förbi oss, men inte vår väg, det händer tyvärr att de väljer bort den. Kul då att se när man vaknar på morgonen att det rasat ner lika mycket till under natten! Insåg att det var tveksamt om det skulle gå att ta sig igenom 30cm ganska tung snö ens med 4WD och blev väldigt lättad när plogbilen kom igen!
 
Upp till Härnösand sedan och väglaget var bitvis bedrövligt, bitvis mindre dåligt. Hade tur och lyckades ta mig förbi en lastbil strax innan den fastnade i en backe, åter en av dessa som inte har ordentliga vinterhjul! För nej, det var inte jag som prejade den....
 
Känns väldigt onödigt att få så här mycket snö igen, hade ju sett fram mot uppehåll tills våren kommer.... självklart naiva förhoppningar, men hoppas kan man ju alltid.
 
Det värsta är att vi är rädda att det får ett tak att rasa för oss. Vi har ju en balkong med tak över som blev allvarligt tilltygat för ett par år sedan när det var mycket snö som släppte fort från taket bredvid Taket bredvid går in över balkongen så snöntog med sig balkongräcket och ryckte i taket också. Vi har inte haft tid att reparera detta, utan bara hjälpligt fästa det. Tidigare här i vinter gav ett nytt takras ytterligare en smäll till räcket och i helgen såg jag att själva altantaket nu hänger ganska löst. Det låg redan då mycket snö på det och nu dess ytterligare 30 cm gör att man undrar vilken dag allt rasar? I helgen måste vi försöka få bort snö från lilla brotaket under så att inte även det rasar om det övre taket vräker sig ner på det..... för då kommer vi inte in i huset!
 
Här syns de olika taken, det är det ovanför balkongräcket som är på fallrepet:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0