Up's and down's

Det är en tid av "ups and downs" nu, känns det som. Den marknad som jag jobbar på har klara lönsamhetsproblem och lider nog av en rejäl överetablering. Har ju varit väldigt många som har har känt sig manade att öppna en liten inredningsbutik och tyckt sig ha rätt "blick". Alla har inte det kan vi väl konstatera. En del butiker slår igen, andra kämpar.
 
Vintern med mycket oväder här uppöver har inte gjort saken bättre, det har inte heller alla varsel och uppsägningar gjort. Kunderna sviker. Det drabbar branschens alla led, både butiker, leverantörer och oss småkryp som finns där emellan; säljarna.
 
I fredags fick jag besked från företaget jag säljer smycken för, att de from i morgon avslutar samarbetet med oss som säljer för dem, de måste spara på kostnaderna. Att de ganska snart kommer att upptäcka att inkomsterna blir mindre när de inte har någon som marknadsför varorna, tror jag inte de har insett, men det är deras problem.
 
Men det har sina fördelar att ha lite kontakter med andra säljare i branschen, så idag har jag etablerat en kontakt med ett företag som säljer snygga klockor till överkomliga priser. Vi får se vad det kan ge.
 
Sen har vi ju nästa nya projekt som mötet nere i storstan för några veckor sedan mynnade ut i. Ska ju parallellt med det jag redan kör ge mig in i dagligvarubranschen och bli kollega med maken. Det känns pirrigt och spännande. Har suttit med grövre telefonvånda än jag brukar ha och bokat in en massa besök i Jämtland i nästa vecka och begå premiären där. Ångesten lär stå som spön i backen inför första besöket på måndag morgon!
 
Vad som absolut hör till "upsen" den här veckan har varit vädret. Alla dagar har det inte varit strålande sol, men varmt! Idag har det nog varit den finaste dagen med solsken och uppåt +8. Snön smälter så det står härliga till, men man måste ha nån referenspunkt för att verkligen se det, det är såna mängder kvar ändå! Men på plogade ytor börjar det komma fram lite grus! Någon dag till verkar vi få behålla vädret innan det slår om igen, det gäller att NJUTA!
 
 
 
 
 

Det våras för garaget!

En produktiv och tillfredsställande dag har det varit i dag eftersom vi äntligen fått/tagit oss tid att ställa i ordning garderoberna i garaget!
 
Hade ju trott, tänkt och planerat att garaget skulle varit färdiginrett för länge sedan, men då tänkte vi ju inte på att det är kallt på vintern..... funkar inte att hålla på med sånt då, det finns ju liksom ingen värme där inne.
 
Men idag har vi haft fantastiska tre plusgrader, det droppar från taken och till och med rasar lite snö här och där! Solen har gluttat lite också och vårkänslorna ligger absolut och lurar!
 
Så perfekt temperatur att äntligen få till det där ute:
 
 
Garderoben till vänster ska få på sig dörrar också. Sen måste det till lagerhyllor längs ena väggen också om vi ska få plats med allt som nu står i lagårn och på logen, men nu är vi igång ändå!

Äntligen

Äntligen börjar det hända något! Har ju ondgjort mig förut om alla kemikalier vi utsätts för, med eller mot vår vilja, och oron över vad de gör båda oss vuxna men framför allt barnen. Det har ju konstaterats att de ofödda barnen får en rejäl dos farliga ämnen i sig via modern, och att de inte försvinner ur kroppen, utan byggs på under livets gång.
 
Nu har en forskarrapport som WHO publicerar visat att många av våra folksjukdomar, som tex cancer, orsakas av den storm av farliga kemikalier vi utsätts för. Framför allt är det hormonstörande kemikalier det handlar om som orsakar allt från cancer i reproduktionsorganen till för tidig pubertet.
 
Forskarna vill nu förbjuda ca 1000 olika kemikalier, men de vet inte hur många det egentligen är, detta är deras första, försiktiga gissning.
 
Det skrämmande är att ämnena finns överallt runt oss, dagligen. I våra möbler, i barnens leksaker, i maten, i sminket, i rengöringsmedel osv osv.
 
Men trots att det är ett av FN:s organ, Världshälsoorganisationen, och faktiskt en svensk professor som står bakom det här, så är jag tveksam till att politikerna vågar/klarar att göra något åt det. Vår ansvariga för detta i EU säger att det finns möjlighet (teoretisk) att kunna lagstifta redan 2015, men det tror jag när jag ser det.... det ligger alldeles för stora och starka ekonomiska intressen bakom. De lär lämna in egna motrapporter, kräva undantag och allmänt glida undan, allt detta ska sedan i sin tur behandlas och motbevisas och så går det 10 år till.
 
Men det har äntligen börjat röras i den här sörjan i alla fall!
 
Artikel här.

Helgen

Mötet vi hade i fredags kändes väldigt bra, trevliga människor och genomtänkta strategier/planer/åsikter. Går det som vi vill med försäljningen med dessa produkter så kan det bli bra!
 
Trött och seg som en överlastad flakmoppe var jag när vi kom därifrån efter 5 timmars sittning, och var lite orolig att inte orka med kvällen. Men den gav precis den medicin som behövdes för att höja livsandarna; fantastiskt god mat, lika trevlig samvaro med många härliga gapflabb och däremellan allmänt bara supernice!
 
Lördag förmiddag dök Dennis och Ebba upp. Självklart var hon lite blyg i början, det blir ju så när vi ses så sällan. Det roliga är att det ändå inte tar många minuter innan det släpper. Men underbart är ju alltid kort, det blev ett par timmar ändå innan vi var tvungna att ge oss hemåt.
 
Och så värdinnan, mästerfotografen:
 
Tyvärr blev det lite suddiga bilder eftersom jag använde telefonen.
 

Hästkött

Kan inte låta bli att ha lite synpunkter på det ramaskri som uppstått över hela Europa när det visat sig att färdigmat innehåller hästkött i stället för nötkött. Det är SKANDAL och boven ska jagas och ställas till svars. Findus, ICA, COOP, alla darrar inför denna skandal.

Men, hästkött är bra kött! Det skadar ingen, det gör inte rätterna sämre på något sätt. Visst, absolut ska vi kunna lita på innehållsförteckningen, det som anges finnas i produkten, ska finnas där.

MEN, när det för några veckor sedan i tidningen skrevs om att välling och gröt till små barn innehåller skyhöga halter av arsenik, ett dödligt gift, då hördes det inget ramaskri!!??? Inga inslag på nyheterna på TV, ingen minister av något slag ställde sig upp och dundrade att ”detta är oacceptabelt”!

Var finns logiken och balansen? Det finns så många produkter som innehåller så mycket farliga och giftiga ämnen, och en viss medvetenhet och rörelse börjar spira mot det. Det som borde tittas på allra först är just barnmaten.

Men att reagera så våldsamt mot att ett bra kött har ersatts av ett annat bra kött, tycker jag liksom är lite löjligt. Anledningen är ju såklart att hästar är så mångas vänner, och sina vänner vill man ju inte äta upp. Men arsenik och annan skit i maten, det rycker vi på axlarna över och säger ”skulle man bry sig om allt, så skulle man inte kunna äta nånting”.

Förutom detta kan man ju fundera över själva produktionen av dessa Lasagner; kött från Rumänien fraktas till Frankrike för tillagning, transporteras sedan till Sverige för konsumtion. Är DET rimligt? Skulle inte vi kunna tillverka den själva i Sverige? Hörde på radion att det försvinner ca 650 hästar per år i Sverige, som inte kommer till rätta igen, så vi borde väl ha egen grund för att tillverka Lasagne? Annars har vi ju också kött- och mjölkbönder som tvingas lägga ner pga olönsamhet och som inget hellre vill än få avsättning för sina produkter.


Spännande möte

Ikväll ska det packas för en trip ner till storstan i morgon. På fredag förmiddag har vi ett gemensamt spännande möte med en presumtiv uppdragsgivare. En som vi alltså, om allt går i lås, båda två kommer att arbeta med.
 
Så i morgon kväll landar vi hos Kim o Markus och övernattar där, Vickie lär också dyka upp, passar bra att få träffa henne innan hon försvinner till Thailand veckan därpå för en månads semester.
 
Vår plan var att efter mötet på fredagen åka ut till den unga familjen i Märsta och få umgås där innan hemresa på lördag lunch, men tyvärr krockade det med annat.
 
Men en liten stund med Ebba blir det ändå på lördag förmiddag hos Kim o Markus när Dennis och hon gör en utflykt dit. Skulle känts totalkonstigt att inte alls få möjlighet att träffas när vi ändå är där nere. Det är ju inte nästgårds precis.
 
Snöföljetongen fortsätter i övrigt över våra trakter, i natt kom det nya 15 centimeter. Det betyder att bara den senaste veckan har det ramlat ner sådär en halvmeter, eller är det mer? Som tur är trycks det ju ner en aning när det kommer nytt. Det börjar bli riktigt besvärligt när man ska svänga ut på en annan väg eller köra ut från en parkering, halva bilen måste ut i körbanan innan man har en chans att se om det kommer någon bil.
 

Plågsamt!

Det är en jobbig tid nu. På många sätt; butikerna vill inte ha besök eftersom de har panik för att januariförsäljningen var urusel - en butik jag besökte förra veckan hade dagen innan haft en dagskassa på 71 kronor, nej jag missade ingen nolla!
 
Lyckades alltså inte boka något för de här dagarna innan vi åker söderöver, blev ju än värre av att det är Alla hjärtans dag snart. Innebär att jag sitter här hemma med ångest över att jag inte uträttar stordåd och ej heller tjänar några pengar.
 
Å andra sidan har jag väldigt svårt att prata. Är inne i en period där min kära gamla afte gör nya attacker hela tiden. Knaprar Ibumetin som är inflammationshämmande, vilket brukar kunna mota Olle i grind, eller åtminstone hejda dem från att bli bautastora. Men jag fick ge mig med den här senaste attacken, dels är det påfrestande för kroppen att äta den här mängden piller, dels brydde sig den här jäveln inte om medicinen.
 
Plågsamt är bara förnamnet, natt som dag:
 
 
Det ljusrosa på andra sidan tungspetsen är den nyss läkta äldre släktingen.
 
Plågsamt är också det jävla snöandet som inte verkar vilja mattas av, sen igår har det kommit ytterligare en dryg decimeter, och det lovas mer. Det må se pittoreskt ut på bild såhär, men det är inte lika kul att leva i det, dryga metern snö!
 
 
Den som tittar noga kan se hur balkongtaket har lossnat från väggen på vänster sida. Om inte taket snart rasar av snömängden ovanpå det, så kommer det att göra det när snön på taket till vänster rasar ner och trycket till stolpen igen. Det är det som fick taket att släppa från första början....
 
Det kommer också att bli plågsamt! Antingen kommer det att slå sönder vår nybyggda farstubro också eller "bara" lägga sig som en oforcebar hög framför trappan upp till bron. Pest eller kolera?
 
 
 
 
 
 

Det räcker nu!

Börjar kännas smått bedrövligt det här med snöandet, sedan förra inlägget här har det kommit ytterligare 15-20 cm och det snöar igen.... Alla vallar kryper närmare och närmare för snön har ingen plats att ta vägen när det plogas och traktorskopan når inte över högarna. Det räcker nu, VI VILL INTE HA MER SNÖ!
 
Kära bilen var ju på service i fredags och förutom att det var dags för en extra stor (och extra dyr) service, så upptäckte de att bromsarna bak var slut. Alternativet att säga, "nej, jag tar inte det just nu" finns ju inte utan det är ju bara att betala och se glad ut. För bromsar är ju liksom ett måste, och faktum är att jag kände väldig skillnad när jag åkte hem, så det var nog inget försök att sko sig på min bekostnad.

Alldeles för mycket snö!

En skön kväll är det när man vet att det inte blir fler långresor under resten av veckan; i morgon blir det telefonjobbande och därefter ska bilen köras till verkstan för en service under fredagen.
 
Skitväder i kvadrat har det varit här under veckan. När jag åkte hem från Östersund i går snöade det mer och mer ju längre österut jag kom. Till slut var det svårt att se vart vägen tog vägen, och då var det ändå E14, inte nån byväg. Insåg alltså att jag inte borde ta just byvägen, den man genar med när man ska hemåt.
 
Väl hemma kunde jag konstatera att det kommit mellan 15 och 20 ´centimetrar, ganska tung snö dessutom. Oplogat var det också, så det var bara att hålla hårt i ratten och ta fart uppför vår backe, skönt med 4-hjulsdrift! Sen lasta ur, tända eld i spisarna och sen börja skotta.
 
Senare på kvällen plogades vägen som går förbi oss, men inte vår väg, det händer tyvärr att de väljer bort den. Kul då att se när man vaknar på morgonen att det rasat ner lika mycket till under natten! Insåg att det var tveksamt om det skulle gå att ta sig igenom 30cm ganska tung snö ens med 4WD och blev väldigt lättad när plogbilen kom igen!
 
Upp till Härnösand sedan och väglaget var bitvis bedrövligt, bitvis mindre dåligt. Hade tur och lyckades ta mig förbi en lastbil strax innan den fastnade i en backe, åter en av dessa som inte har ordentliga vinterhjul! För nej, det var inte jag som prejade den....
 
Känns väldigt onödigt att få så här mycket snö igen, hade ju sett fram mot uppehåll tills våren kommer.... självklart naiva förhoppningar, men hoppas kan man ju alltid.
 
Det värsta är att vi är rädda att det får ett tak att rasa för oss. Vi har ju en balkong med tak över som blev allvarligt tilltygat för ett par år sedan när det var mycket snö som släppte fort från taket bredvid Taket bredvid går in över balkongen så snöntog med sig balkongräcket och ryckte i taket också. Vi har inte haft tid att reparera detta, utan bara hjälpligt fästa det. Tidigare här i vinter gav ett nytt takras ytterligare en smäll till räcket och i helgen såg jag att själva altantaket nu hänger ganska löst. Det låg redan då mycket snö på det och nu dess ytterligare 30 cm gör att man undrar vilken dag allt rasar? I helgen måste vi försöka få bort snö från lilla brotaket under så att inte även det rasar om det övre taket vräker sig ner på det..... för då kommer vi inte in i huset!
 
Här syns de olika taken, det är det ovanför balkongräcket som är på fallrepet:
 

Skåpet klart!

Söndag kväll och som vanligt går kvällen i stort sett åt till att förbereda nästa veckas jobb. Lite packning också för i morgon blir det Östersund. Bara en natt, tack och lov, för min del, Bertan stannar två. Så det är ju honom det är synd om, jag får ju sällskap min natt där!
 
Dessvärre verkar det som jag lyckas förlägga en resdag även i nästa veckas snöfall, det ska tydligen komma på tisdag när jag ska köra de dryga 20 milen hem. Fick absolut nog med snö förra veckan!
 
Den här helgen har annars varit en lite mer normal helg, inte bara jobbförberedelser som den förra. Har äntligen fått tid att måla klart vårt platsbyggda lilla skåp i hallen. Det har ju tagit sin tid och ändringar har gjorts längs vägen, men i stort har det ju fått växa och värka fram allteftersom, hade ju inte en klar bild när jag började med det hur det skulle bli. Är riktigt nöjd!
 
 

RSS 2.0