Tvära kast

Inför Lilla Jul-firandet i helgen kom förslaget upp att inte ge några julklappar oss vuxna emellan, utan istället skänka en slant där var och en tycker den bör hamna.
 
Eftersom jag tidigare läst om Dr Denis Mukwege och hans arbete på Panzisjukhuset i Kongo och åter gjorde det nu när han var i Stockholm, hamnade vår slant där.
 
Över huvudtaget behövs ju pengar till sjukvården i krigsdrabbade länder, men den här doktorn är något utöver de flesta andra doktorer. Det han oftast jobbar med är att försöka reparera skador efter våldtäkter. Våldtäkter har ju blivit ett "vapen" i krigföringen, inte bara där, utan överallt där krig pågår.
 
Den här mannen verkar verkligen brinna för det han gör och ha ett stort rättspatos och socialt engagemang. En annan stor man har ju nyss gått bort, Nelson Mandela, och jag tycker att det finns likheter dem emellan. Får Dr Mukwege leva, tror jag att vi får höra och se mer av honom. Men det finns krafter som vill ha bort honom. Han håller nämligen inte tyst, han heller.
 
Läs gärna det här inlägget på Vimmelmammans blogg! Läs framförallt hennes korta summering av hans tal inför Sveriges riksdag i veckan. Det han berättar är så hemskt, så det är svårt att ta in.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0