Härliga tjejer!

Blir så glad och tycker det är så härligt när man ser unga tjejer börja ta plats i typiskt mansdominerade yrken. Yrken som inte kräver nån speciell muskelstyrka, vilket därigenom skulle göra dem svårare för en tjej att klara, utan yrken som bara av tradition (eller vad man ska kalla det) till 99,9 % utövas av män.
 
För ett par veckor sedan var det dags för sotning här i huset, och sååå roligt det var att för första gången kom det en tjej! Nånstans strax under 30-årsåldern, gissar jag, och dessutom med Stockholmsdialekt! Bara det är tufft gjort för en tjej, med det yrket, här i Norrländska landsbygden.
 
Idag var jag och besiktigade bilen; samma där - en tjej stod och vinkade in mig och tog hand om bilen. Ungefär samma ålder på henne som sotaren. Det finns hopp!
 
Hopp för mina bilaffärer verkar det också finnas. Besiktningen av min Bluebird, gick utan anmärkningar. I morgon ska den köras iväg till Kvarndammen för omhändertagande.
 
De sköter (mot provision) om försäljningen. Allt från rekond, fotografering, annonsering på tre olika sajter, prat med intressenter, ev. provkörning och slutligen försäljning.
 
Känns oerhört skönt att slippa allt detta. Slippa vara tvungen att vara hemma och tillgänglig, deala med eventuella intressenter osv osv. Rísken är nog stor att en del intresserade tycker det är för långt att köra 2,5 mil ut från stan till oss för att titta på den också.
 
Däremot vet jag att folk gärna åker till Sundsvall både från Härnösand och Hudiksvall (Birsta shoppinggetto inkl Ikea drar) och då kan man lätt passa på att titta på bil också.
 
Så nu håller jag tummarna för att min sista resa (förhoppningsvis) med min fina bil går utan mankemang!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0