Blåsväder

Det verkar vara dags igen. Inte yrväder, de gillar jag, nu är det storm på gång igen....
 
Måste konstatera att det varit ovanligt många stormar som drabbat landet det här senaste halvåret, för att inte säga senhösten/tidiga vintern.
 
Vi har haft turen att inte vara mitt i dem i år; när den första landade här så var vi i stugan. När det området fick sin, var vi här hemma.
 
Som tur är har inte något av dessa våra tillhåll drabbats av annat än mindre skador av stormarna, det är vi väldigt glada för. Men stormen som var över Västerbotten hade osmaken att knäcka gungställningen som byggdes till Ebba och farmor, men plats planerades även för Freja såklart. Sådana här gånger ser man väldigt tydligt vilka krafter vinden har; gungställningen knäcktes där man skulle kunna tycka att den var som starkast. Friskt, nytt virke knäcktes helt enkelt.
 
 
Men tydligen ska det storma igen i morgon kväll och natt. De verkar vara lite oeniga, prognosmakarna. Den ena säger att det blir storm med orkanbyar, den andra säger att det blir stormbyar. Vi lär få veta. Vi ska se till att vi har ordentligt med ved inne. Då vet vi att vi kan ha det varmt och skönt och kunna laga mat oavsett om vi har el i ledningen eller inte.
 
Men innan dess ska jag hämta min nya bil. Ja, så är det! Känns bra.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0