Väder, vånda och Vickie!

I det här landet är ju vädret det stora samtalsämnet och det är ju för att det påverkar oss så mycket. Den här våren har den påverkanseffekten varit större än vanligt, i negativ bemärkelse, eftersom våren är så väldigt sen och vädret så kallt. Här ligger snön fortfarande ett par, tre decimeter djup förutom på tidigare plogade ytor, där är det såklart bart.
 
Men oj, vad jag längtar efter att eländet ska försvinna! Inför helgen fick jag skrämselhicka när prognosen pratade om upp till 2 dm snö under lördagen, när de ändrade sig till regn blev jag jätteglad; regn är precis vad som behövs.
 
Lördagen kom, mulen, men inte en droppe regn kom det. Har sällan varit så besviken att det inte regnat!
 
En skön dag har det varit idag, första gången som termometern visat tvåsiffrigt: +10,5 som högst. Såklart ser man att det sjunker undan och smälter, men fortfarande har vi snö kvar på garagetaket....
 
Nu har det lovats regn i natt, hoppas verkligen att de har rätt den här gången!
 
I övrigt sliter jag med lite ångest över hur morgondagen ska bli. Ska till Ö-vik med min läckande bil, en resa på dryga 20 mil enkel väg. Har laddat upp med två liter färdigblandad glykol och kommer självklart att kolla nivån när jag väl är där. Men självklart finns en rädsla att läckaget blir värre och jag blir stående nånstans mitt ute i ingenting. Å andra sidan har jag min assistansförsäkring.... ibland känns det bra att ha pyntat ut med pengar!
 
Sist men inte minst fyller ju lilla mellanbarnet år idag, det lilla charmtrollet är inte i ålder så litet längre, 29 år! Har sagt det förut; vart tog åren vägen? Grattis gumman!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0