Tillbaka till vintern

Söndag kväll och jag kan konstatera att det var väldig tur att jag hade möjlighet att ta vara på fredagen och det fina vädret då. Som tur är hade SMHI fel om de 2 dm snö de lovade hit, men snöbyar har det kommit till och från både lördag och söndag. Än så länge har det mesta av det som landat på barmark smält bort. Nu håller jag tummarna att de inte skickar decimetrarna i natt i stället... rejält deprimerande börjar det kännas med det här vädret, framför allt när man, som den här helgen, ser att det inte händer ett enda dugg med snösmältningen, tvärtom ser man att den snö som kommit bygger på snötäcket!
 
Så helgen har mest bestått av inomhusarbete, sån där skitkul som dammsugning och golvtvätt. Lite sömnadsarbete också, roligare så tillvida att det ska användas soliga varma dagar - ett nytt solsegel till nya större altanen uppe i stugan.
 
Och så har jag satt lite frön. Det hör ju inte till mina återkommande vårvanor, men jag plockade av lite frön från mina Tagetes (som kom från frön från en kollega) i höstas och tänkte att det är värt att testa.
 
Testade gjorde jag också att göra tidningspapperskrukor att så fröna i. Det behändiga med dem, förutom att de är gratis, är att när (om) plantan kommit upp tillräckligt är det bara att ta hela lilla krukan och stoppa ner i jorden i en större dito. Tidningspappret förmultnar snäll sedan!
 
 
Aporopå växter kan jag ju säga att experten som sa att påskliljor klarar kyla, hon hade fel! Henne ska jag ta i örat nästa gång jag träffar henne! De överlevde, liljorna, men de hängde sorgligt.

Kommentarer
Postat av: Josef Boberg

Apropå vädret - så människan spår men vädret rår !

2013-04-08 @ 19:50:31
URL: http://josefboberg.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0