Radio Guld

Här i Sundsvall/Härnösandsområdet har vi en lokal radiostation som heter Radio Guld. Den spelar musik från 60 till 90-talet. Hos oss slår vi över till den varje kväll 17.45 när Barnradion drar igång. Efter Barnradion följer nyheter på finska som säkert är intressanta för de som förstår språket, men för oss blir det bara blurr i öronen. Bättre då med gamla godingar.
 
Inget är ju perfekt, så ej heller Radio Guld. Vissa kvällar kör de dansbandskvällar och det klarar jag inte av, men tills dess är maten avklarad och vi är förflyttade till dator/TV eller annat som behövs göras.
 
MEN! Fredag- och lördagskvällar är Radio Guld verkligen GULD! Till och med sonen (född mitten av 80-talet) har vid flera tillfällen uttalat sig om vilken härlig blandning på låtar det är på den kanalen. En helt fantastisk mix av det bästa i rock och pop från framför allt 70 - 90-talet. Medryckande, stämningshöjande, dansvänligt.
 
Så vad händer? Jo, Mittmedia som ägen kanalen lägger ner den. Den genererar nämligen inga pengar. De förlorar inget på den, men tjänar heller inget - den går jämt upp.
 
Läste för några veckor sedan att den skulle läggas ner, nån gång i maj skulle det ske. Sen glömmer man det hela. Tills i går kväll, när vi råkade höra att det här är sista fredagen de kör! Panik! Det finns ju inget likvärdigt alternativ! Mix Megapol - näääää!
 
Ja, vi spelar in programmet! Eller går det att köpa deras band/skivor? Har frågar via deras FB-sida, men tror inte mycket på det. Men har vi verkligen inte några gamla kasettband liggande som det går att spela in på?
 
Letade på alla upptänkliga ställen och - eftersom jag är en såndär samlare - så hittade jag såklart ett antal kasettband, varav tre oinspelade och lika många med nånting på. Efter en del mixtrande och testande (har ju aldrig spelat in på den där apparaten förut) så rullar nu banden på inspelning. OK, det blir inte så mycket förnyelse, men bättre än Megapol! Tack och lov för kasettband!!!!!!!!!!!!!!!
http://guld.nu/
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0