Möra muskler

I kväll är det ömt i kroppen; armar, händer, ben, rygg. Nej, har inte varit på gym eller liknande. Vem behöver det när man har hus och trädgård att ta sköta om? Med allt vad där tillhör som krattning av rejäla gräsmattor, biltvätt och framför allt - vedklyvning!
 
Samtidigt är det roligt jobb, alltihop. Få bort löv och gammalt torrt gräs, säsongspremiär för biltvätt här hemma (ledningen töade upp i går!) och så den kära vedhanteringen då. Så här i början känns det roligt och tillfrädsställande, och så är det ju ett säkert vårtecken. Men det är ganska tungt jobb. En del klabbar är rejält stora och ska lyftas upp och hanteras. Många kluvna vedträn hänger ändå ihop och får bändas isär, därav att man blir trött i fingermusklerna. Självklart försöker man böja benen när klamparna ska lyftas och det blir många knäböj, med många kilo per dag när man håller på. Ryggen tar mest stryk av allt ståendet, framför allt eftersom jag glömde ta på mig MBT-skorna de första timmarna.
 
Och så blir man ju faktiskt trött av all denna friska luft också! Efter en låååång vinter med mycket stugsittande och bilåkande så är man ju varken van vid den eller allt detta fysiska arbete. Men nyttigt är det nog, båda delarna.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0