Ombyggnationer

Planen under hösten här i stugan är ju att på allvar dra igång ombyggnationen av "nya stugan". Så har vi ju kallat /den i många år nu, men vid det här laget är den ju faktiskt sådär 17/18 år gammal. Det som nu ska hända är att den ska få göra skäl för sitt nya namn - sovhuset!
 
Det stora, numera¨onödiga allrummet ska bli två sovrum. Idag har reglar rests som ska utgöra stommen i väggarna
 
:
Mellan de två reglaran i mitten blir det en dörr. Det här blir ett ganska fyrkantigt rum, sen blir det ett lite mer avlångt till vänster, där nuvarande ytterdörren är.
 
 
Sen blir det ytterdörr och hall ungefär där väggbonaden hänger
 
 
På en av väggarna i det ena rummet hade vi tänkt att återanvända brädorna från en av de gamla rivna altanerna, ett vackert slitet grått brädverk. I går skulle jag välja ut vilka brädor som skulle användas till detta och fick en chock som inte var så kul: brädorna hade inte ströats upp tillräckligt bra och hade möglat å det värsta.
 
Har nu ägnat flera timmar både igår och idag åt att tvätta dessa med högtryckstvätt i ett försök att rädda dem. Nu får de ligga och torka över vintern så får vi se hur de mår vår, om de går att använda eller inte. VÄLDIGT SURT, sa räven!
 
 
.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0