No poo!

Har bestämt mig för att nu får det vara nog! Nu är det dags för ett besök i No Poo - landet. Poo är ju engelskans uttryck för bajs/skit, men i det här fallet menas även schamPOO, samt såklart en koppling däremellan eftersom det finns fruktansvärt mycket onödig skit i schampon.
 
För mig finns flera anledningar vilka föranlett mycket funderande; dels med ojämna mellanrum återkommande mjällig klåda i hårbotten, eksem i ansikte och övre delen av bröstkorgen, samt framför allt håravfall. För det har jag nu i flera år ätit multi-B-vitaminer utan någon som helst effekt. Stress vet jag också kan vara en stor orsak till håravfall och det kan väl ligga nära till hands.
 
Men att varannan dag kleta in massa kemikalier i hårbotten, varav flera har konstaterats störa hormonbalansen, samt dessutom silikon som lägger sig som ett lock över både hårbotten och hårstrån, KAN inte vara bra.
 
Det som fick mig att ta beslutet var när jag i tisdags i Östersund fick en stund över och bestämde mig för att ÄNTLIGEN klippa mig. Håret tvättades och balsamerades, i vanlig ordning hos en frissa. Vete fasiken vad hon hade för grejer, men jag har faktiskt inte tvättat håret sedan dess, bara sköljt det i vatten en gång och det känns FORTFARANDE inte skitigt! Gissar att hon använde produkter med extra mycket silikon, som lagt sig som en skyddande/kvävande hinna  av det värre slaget.
 
Så i kväll i duschen kommer jag att använda diskmedel för att få bort all skit ur håret! "No-poo" trenden säger att man i stället för schampo ska använda vissa milda balsamer för att tvätta håret, men jag vill nog helst undvika det. Under hela min uppväxt och tonårstid (vet inte när balsamen dök upp?) fanns inte balsam och det gick bra det med. Man fick vara lite försiktig när man kammade ut håret efter tvätt, bara.
 
Så efter kvällens avlägsnande av silikoner och annat skit ur håret kommer hårtvätten i framtiden mest bestå av rent vatten och emellanåt "schampo" gjort på avkok av mina tvättnötter. De är åtminstone helt naturliga och utan någon som helst kemisk tillsats!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0