No poo!

Har bestämt mig för att nu får det vara nog! Nu är det dags för ett besök i No Poo - landet. Poo är ju engelskans uttryck för bajs/skit, men i det här fallet menas även schamPOO, samt såklart en koppling däremellan eftersom det finns fruktansvärt mycket onödig skit i schampon.
 
För mig finns flera anledningar vilka föranlett mycket funderande; dels med ojämna mellanrum återkommande mjällig klåda i hårbotten, eksem i ansikte och övre delen av bröstkorgen, samt framför allt håravfall. För det har jag nu i flera år ätit multi-B-vitaminer utan någon som helst effekt. Stress vet jag också kan vara en stor orsak till håravfall och det kan väl ligga nära till hands.
 
Men att varannan dag kleta in massa kemikalier i hårbotten, varav flera har konstaterats störa hormonbalansen, samt dessutom silikon som lägger sig som ett lock över både hårbotten och hårstrån, KAN inte vara bra.
 
Det som fick mig att ta beslutet var när jag i tisdags i Östersund fick en stund över och bestämde mig för att ÄNTLIGEN klippa mig. Håret tvättades och balsamerades, i vanlig ordning hos en frissa. Vete fasiken vad hon hade för grejer, men jag har faktiskt inte tvättat håret sedan dess, bara sköljt det i vatten en gång och det känns FORTFARANDE inte skitigt! Gissar att hon använde produkter med extra mycket silikon, som lagt sig som en skyddande/kvävande hinna  av det värre slaget.
 
Så i kväll i duschen kommer jag att använda diskmedel för att få bort all skit ur håret! "No-poo" trenden säger att man i stället för schampo ska använda vissa milda balsamer för att tvätta håret, men jag vill nog helst undvika det. Under hela min uppväxt och tonårstid (vet inte när balsamen dök upp?) fanns inte balsam och det gick bra det med. Man fick vara lite försiktig när man kammade ut håret efter tvätt, bara.
 
Så efter kvällens avlägsnande av silikoner och annat skit ur håret kommer hårtvätten i framtiden mest bestå av rent vatten och emellanåt "schampo" gjort på avkok av mina tvättnötter. De är åtminstone helt naturliga och utan någon som helst kemisk tillsats!

Veckans blandning

Det har varit en hektisk vecka, med resor hit och dit, inte många nätter hemma. I måndags tur och retur Bollnäs, tisdag/onsdag Östersund/Järpen, torsdag Stockholm, fredag Örebro. Det är inte utan att jag börjar känna mig lite sliten. De senaste tre veckorna har inneburit ca 300 mils bilkörande, ca en femtedel av vad de flesta kör på ett år.
 
Men det är positivt också. Resan till Örebro innebär en ny uppdragsgivare, väldigt välkommet!
 
Och så har ju kära maken fyllt år i veckan också. Själva dagen han fyllde satt vi på ett tråkigt hotellrum i Östersund. Tillsammans, eftersom vi då lyckades samplanera. Men något firande blev det ju inte. Min present fick han tidigare; något så romantiskt som ett par nya skyddsbyxor att använda vid trädfällning. Tror mig ha hittat ett par av marknadens bästa byxor som ska klara att motorsågen slinter och träffar benet, på tiondelens sekund trasslar in sig i skyddslagren i byxorna och stannar innan kedjan når benet. Vill ju gärna ha hans snygga ben intakta!
 
En annan present fick han förra helgen av systerdottern när vi var uppe i stugan. Dels öl med namnet Höga Kusten på etiketten och en flaska vin som vi nog båda funderade lite över:
 
 
Ett vin som heter Elvis Presley, the King of rock 'n roll???? Cabernet Sauvignon i och för sig, men hur seriöst låter det? Och varifrån annars än USA?
 
MEN!!!! Det var helt suveränt gott! Ett riktigt kanonvin! Återigen, man ska inte ha förutfattade meningar och döma ohört! Tack och bock!
 
En sväng upp i skogen för att leta svamp gjorde jag på förmiddagen också. På de vanliga ställena fanns inte mycket att hämta, men en del blev det. Hade tänkt att testa att torka det hela (tack för info, Rosa!), men var osäker på hur mycket som ryms i en glasburk, så nu ligger "en tidning" på tork, de andra åkte i påsar in i frysen: 
 
 
Det ska bli roligt att se hur det blir, och går!
 
 

Höstväder

Förkylningen som dök upp i förra veckan har känts av under helgen, men inte blivit nån värsting. Kanske lite synd, då hade man legat i sängen eller på soffan, istället för att hålla på med fönsterputs, brädtvättning och allt vad det nu varit. Och kanske då mått lite bättre idag..
 
Inte så att förkylningen i sig är värre idag, men har varit nåt så alldeles sanslöst trött. Brukar inte vara det, men idag har det varit svårt att ens uppamma tillräckligt adrenalin för att klara kundbesöken på ett bra sätt. Trettio mils bilkörning har inte heller varit det bästa med den här tröttheten. Men det var lite trafik och flöt bra.
 
I morgon bär det upp till Östersund. Oerhört kul när man tittar på SMHI för att se vad man ska packa för kläder:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I morgn mulet och +4 grader, på onsdag regn. Dags att plocka fram vinterkläderna..... 

Ombyggnationer

Planen under hösten här i stugan är ju att på allvar dra igång ombyggnationen av "nya stugan". Så har vi ju kallat /den i många år nu, men vid det här laget är den ju faktiskt sådär 17/18 år gammal. Det som nu ska hända är att den ska få göra skäl för sitt nya namn - sovhuset!
 
Det stora, numera¨onödiga allrummet ska bli två sovrum. Idag har reglar rests som ska utgöra stommen i väggarna
 
:
Mellan de två reglaran i mitten blir det en dörr. Det här blir ett ganska fyrkantigt rum, sen blir det ett lite mer avlångt till vänster, där nuvarande ytterdörren är.
 
 
Sen blir det ytterdörr och hall ungefär där väggbonaden hänger
 
 
På en av väggarna i det ena rummet hade vi tänkt att återanvända brädorna från en av de gamla rivna altanerna, ett vackert slitet grått brädverk. I går skulle jag välja ut vilka brädor som skulle användas till detta och fick en chock som inte var så kul: brädorna hade inte ströats upp tillräckligt bra och hade möglat å det värsta.
 
Har nu ägnat flera timmar både igår och idag åt att tvätta dessa med högtryckstvätt i ett försök att rädda dem. Nu får de ligga och torka över vintern så får vi se hur de mår vår, om de går att använda eller inte. VÄLDIGT SURT, sa räven!
 
 
.
 
 
 
 

Axlar sänk!

Åter hemma efter två nätter i Sandviken, som vanligt känner man hur både axlar och hjärtrytmen sjunker när man kommer innanför dörren här hemma. På dessa tre dagar har jag besökt kunder i Gävle, Valbo, Sandviken, Storvik, Falun och Bollnäs. Inga stora resultat någonstans, men lite här och där har det blivit. Alla butiker sitter ju nu och väntar på att allt de beställt på mässan ska komma in. Dessutom har de dålig koll på vad de då beställde och alltså vad som eventuellt saknas, och vågar inte göra några större inköp.
 
Mindre roligt att vakna idag och känna att jag har en spirande förkylning i kroppen. Den har dock inte gjort någon kometkarriär under dagen, så den utvecklas nog till en vanlig bondförkylning. Har ju haft flera år nu utan mer än småsnorighet, men det här är tredje förkylningen i år, så det är väl dags för kroppen att bättra på immuniteten. så det sedan blir lugnare några år igen!?
 
Det positiva med att få en förkylning nu är ju att i morgon är det bokningsdag, sedan bär det upp till stugan över helgen, så kanske, kanske är förkylningen borta till måndag när det är dags att ge sig ut igen? Håller tummarna!
 
 
 
 

Härlig helg!

Det kan tyckas tokigt att åka 35 mil och stanna ett dygn, sedan hem samma 35 mil, men vi tycker det är en jättebra win-win-grej!
 
I fredags kom vi fram ca 15 på eftermiddagen till Ebbaland. Några timmars umgänge med henne och hennes föräldrar, sedan middag då även Kim och Markus kommit. Senare kom även Vickie, dvs en kväll i de vuxna barnens, och deras respektives sällskap. Som alltid jättemysigt!
 
Sedan väcktes jag strax före åtta av små fötter som sprang fram och tillbaka utanför dörren. Inte går det att ta lång sovmorgon då!
 
Härligt att ha hela förmiddagen med Ebba. Det är sanslöst så mycket hon utvecklats på bara de fyra veckorna sedan jag sist träffade henne! Vi var kvar en stund efter att hon sovit middag, så vi fick säga hejdå, sen hemåt.
 
Skönt sedan att ha söndagen hemma, kunna sova ut och hinna fixa hemma, och framför allt fixa allt jobbmässigt som måste ordnas inför en ny arbetsvecka. Framför allt när det som nu, är en vecka som börjar med två nätter borta igen, då gäller det att ha gått igenom vad som behövs has med.
 
Soffhäng!
  
 
 
 

Till Ebbaland!

Torsdag, och som oftast bokningsdag inför nästa arbetsvecka. Och även det som oftast, blir man halvfärdig pga att man inte får tag på folk/de jobbar inte när jag vill komma/eller det jag har är ointressant för dem.
 
Men klart är ändå att det blir ett par nätter på ett billigt, men oerhört tråkigt/spartanskt hotell i Sandviken i början på nästa vecka. Det väldigt positiva är att vi åter samordnar jobbet, maken och jag, och delar rum! Det tråkiga rummet lyser liksom upp när man har någon att prata med på kvällen och somna med!
 
Men det som just nu alldeles väldigt lyser upp livet är att vi i morgon åker till Ebbaland! Får träffa henne, hennes föräldrar och även Kim och Markus, vet inte om VickieFia har möjlighet att sluta upp. Håller tummarna!
 
Vet av erfarenhet att inför sådant här; saker jag ser mycket fram mot, eller som stressar mig, har jag numera svårt att få nattro. Så vi får se hurdan natten blir. Men det spelar ingen roll, bara vi kommer ner och får träffa alla!
 
 
 
 
 

Bra dag!

Idag har jag haft ett möte med den eventuella nya uppdragsgivaren. Det kändes väldigt bra och om jag tolkade honom rätt, så hänger det på mig om det blir ett samarbete. Det är ju i så fall en väldigt trevlig situation jag sitter i.
 
De ska skicka lite siffror och kundlistor som jag ska kolla innan beslut, men ser det bra ut så får de ja från mig, och förhoppningsvis får jag ett ja från dem.
 
Så livet kändes ganska OK när jag åkte därifrån och solen sken från en blå himmel. Inte lika varmt som igår, då vi faktiskt hade 21 grader, men tillräckligt varmt för att plocka fram gräsklipparen och korta ner gräset som vuxit rejält.
 
Sen grilla (sista gången?) på det, gör att det känns som det varit en riktigt bra dag!

Fynd

Den här veckan får jag hålla mig hemomkring, väldigt skönt.
 
Trevligt är det dock inte när saker och ting inte går som planerat; först en kund som glömt bokningen och inte var på plats. Visst, alla glömmer vi saker, men det är ändå ett stort aber för mig. I det här fallet hade jag planerat att efter den kunden, och innan nästa, hinna till MediaMarkt och lämna tillbaka headsetet till telefonen som slutade fungera. Så då kändes det ju som att det ändå var lite lugnt, inga problem hinna till Birsta. MEN, när jag kom dit visade det sig att MediaMarkt hade stängt idag! Gissar inventering, men oavsett anledning väldigt opassande för mig. Dels lär jag inte få tid att åka dit de närmaste veckorna igen och sen har tiden gått ut, dels fick jag alldeles för mycket tid över innan nästa kund.
 
Det blev till att ta en kopp kaffe på Donken, ringa nåt samtal som skulle ringas, vandra runt i butiker och på så sätt slå ihjäl ett par timmar. Väldigt oproduktiv tid, och ofta blr den dyr....är ju lätt att hitta sånt som i tröstsyfte får följa med hem...
 
Och så blev det, fast inte dyrt. På en secondhandbutik som pga utförsäljning hade prislappen 20:- på allt i butiken hittade jag två överdelar:
 
Bra modell i slinkigt material. Inte min färg egentligen, vill inte vara så beige. Men till svarta byxor och med en scarf i färg blir det riktigt bra!
 
Snyggt med ärmar som antingen kan kavlas upp och knäppas med en slejf, eller knäppas i manschetten.
 
Den andra är tydligen helt obegagnad, den har fortfarande orginalbutikens tag kvar! Kanske inte heller världens mest upphetsande skapelse, men blå slingor på svart botten funkar bra både till svarta, blå och ljusare byxor.
 
 
För tjugo spänn styck tycker jag att jag har gjort ett klipp!
 
Jo, det blev ett par remsandaler också, till halva reapriset. De blir bra i Thailand! Två toppar och ett par sandaler för 165 riksdaler!
 

Helgens aktiviteter

Lördag; målat allt det röda på fasaden på farstukvisten (först maskerat, pillergöra!), dammsugit nedervåningen och tvättat golven, bytt mattorna, lagat mat.

Söndag; ännu pilligare maskering, målat allt det vita på ovan nämnda farstukvist, skurat de tre utbytta mattorna, tvättat bilen, lagat mat. Ja OK, maken grillade kotletterna.

Under tiden har inte maken legat på latsidan – på farstukvisten har det kommit upp staket också, som även fått dekorativa hålsågningar. Det ska så småningom bli vitt.

Pigg och utvilad efter helgen? NÄ!


Vin och vatten

I går kväll var jag äntligen tillbaka hemma igen! Så alldeles väldigt skönt! Skönt att sitta i köket och äta middag med kära maken, skönt att sova i den mest vana sängen!
 
Men innan jag landade här hemma bjöd dagen på både positivt och negativt, förutom jobb såklart....
 
Tidig morgon och så en tur upp till Burträsk, vilket som vanligt var trevligt och gav lite igen. Sen tillbaka ner till stugan för att packa och stänga inför hemfärden.
 
Plötsligt dök en obekant bil upp bland stugorna  och ut kliver svärmor och ytterligare två damer. Det visade sig att svärmor hade en sightseeing med damerna bland våra stugor nere vid sjön och förevisade dem vad vi som bor där har företagit för åtgärder beträffande byggnationer och annat.
 
När det var dags för förevisining av vår tomt kom de samtidigt som jag bar ut min packning till bilen så jag mötte dem ´"i grind" så att säga.
 
Svärmor deklarerade att de nu skuile titta hur "Åke" hade det (jag finns inte), men de medföljande damerna hade den goda smaken att inse att det kanske inte var riktigt rätt att spankulera runt på tomten och inspektera när någon fanns hemma, och backade.
 
När jag sedan satt i bilen på väg hem upptäckte jag att jag missat ett samtal från ett företag som jag pratat lite med på Formexmässan om eventuellt jobb!! Man ska ju inte ta ut något i förväg, men det är dj-igt roligt att över huvud taget vara presumtiv!!!
 
Vi ska försöka få till ett möte nästa vecka för att prata! Stort så.
 
 
 
 
 

Ovädersväntan

Kom i eftermiddags tillbaka till stugan. Det gick inte att fylla mer än två dagar där uppöver, vilket på ett sätt är skönt; bara en hotellnatt och inte lika stora soppakostnader. Å andra sidan blir det ju också färre möjligheter till intäkter.
 
I morgon stannar jag kvar här och försöker boka upp nästa vecka, på torsdag ska jag upp till Burträsk på morgonen, sen tillbaka hit och packa och stänga, sen HEM!!!!
 
Tittar nu på hur himlen svartnar mer och mer, och det beror inte bara på att mörkret faller, utan även på ett oväder som tydligen är på väg. Det sägs ska bli vindar på upp mot 23 m/sek i morgon bitti och rejält regn. Synd när jag haft både ljummet (+19 som mest i Piteå) och soligt de här dagarna! Tydligen finns risk för åska nu först innan morgondagens oväder kommer. Känns onödigt. Tillvaron blir ju lite drägligare om man kan slå ihjäl tiden med hjälp av TV:n!
 
När man pratar om trollen står de ju som bekant i farstun, nu hör jag hur spöregnet trummar mot plåttaket!

Söndag kväll

Söndag kväll och laddar för en ny arbetsvecka. Är kvar i stugan och åker upp till Piteå i morgon bitti. Planen var ju att hålla mig norröver nästa vecka, men det var i princip omöjligt att boka, några skulle vara på semester, andra hade semester, en hade gått i kk, Skellefteå hade nån  "smaka på" - vecka så där var de onåbara. Så jag får ta en dag i taget. Piteå i morgon är klart, får ta mig tid att ringa mellan besöken och se vad jag hittar....
 
Min nya surfplatta har hämtat sig från chocken att få ett SIMkort inmatat och fungerar som den ska nu, vilket kommer att underlätta arbetet. Förra veckan släpade jag runt på Laptopen.... Verkar som att köpet av SIMkortet tog några dagar att registreras, eller nåt, för i slutet på veckan funkade det. Kan verkligen tycka att personalen i Teliabutiken borde veta sånt!
 
Kära maken har så klart varit här över helgen och vi passade på att i går fira tjugoårsjubileum som par. Helt sanslöst hur fort tiden går, men lika sanslöst att vi fortfarande har det lika bra tillsammans som då! Älskar dig, snygging!
 

RSS 2.0