Första snön

Förra veckan var jag ju uppe i Norrbotten och jobbade, tillbringade sedan helgen i stugan och planen var egentligen att stanna kvar där i söndags och jobba mig upp mot Lycksele mm innan jag åkte hem, Men nånstans där på onsdag/torsdag bestämde jag mig för att strunta i det och åkte som sagt hem i söndags.
 
Hade jag stannat kvar hade jag åkt hem idag i stället och därmed hamnat i det första snöfallet, i bil med sommardäck. Väääldigt skönt att slippa. Så här såg det ut här hemma på förmiddagen:
 
 
Inga stora mängder men det täckte marken. Senare steg temparuten, men allt har inte försvunnit ändå.
 
På eftermiddagen gluttade solen någon stund och jag tänkte att jag måste gräva upp och ta in pelargonerna som fortfarande står ute på farstubron i en stor zinktunna. Det lilla skydd som som bron och taket däröver ger, för att de fortfarande är fina och inte fått frostskador. Dessutom är de alldeles enormt stora, har bara sett så stora utomlands!
 
 
Bladen är helt enorma!
 
Men jag kom fram till att det inte är nån idé att försöka gräva upp dem. Har helt enkelt inga krukor som är tillräckligt stora för dessa rotklumpar! Dessutom skulle de säkert gå sönder av att hålla på att grävas runt och planteras om. När maken kommer hem får hela tunnan med sitt innehåll komma in i stugvärmen i stället!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0