Packat och så gott som klart!

Vi har skrivit komihåglistor, vi har skrivit ut information av olika slag från nätet, vi har lagt fram för minnets skull och vi har packat. Nu tror jag packningen börjar vara "completed". Bertan kör mellanstor ryggsäck, jag kör Duffel bagen jag köpte. Mycket ryms det i båda, men aldrig har vi ändå haft så lätt packning; dryga 9 kilo i den ena och dryga 8 i den andra (min är lättast, men det beror nog på väskan). Så övervikt riskeras inte, och bärbara på ryggen är de också. Till detta kommer såklart varsin mindre handbagage-rygga.
 
 
Kim gav oss det geniala tipset att packa olika kategorier (t-shirts, underkläder osv) ordentligt hoprullade i plastpåsar i ryggan. Då slipper man oreda, kläderna skrynklar inte och de är lätta att hitta! Tack för den!
 
Och så har vi fixat lite advent också, så här en vecka i förskott. Känns ju roligare när vi kommer hem andra advent att mycket finns på plats redan:
 
 
Nu håller vi alla tummar, ber till alla möjliga gudar och försyner att nerfärden till Arlanda i morgon går bra och att solen må skina nån stund på oss, mellan skurarna! Förmodligen blir det inga fler inlägg på den här bloggen på ett par veckor, så ha det bra, eventuella läsare!

Hur ska det här gå???

Känslorna inför den stundande semestern är väldigt kluvna. Självklart var vår avsikt att få två veckor med sol, bad, god mat och total avkoppling. Inget av det kommer att funka om vädret blir som yr.no säger om vår första vecka där borta:
 
 
Lørdag24. novemberSøndag25. novemberMandag26. novemberTirsdag27. novemberOnsdag28. novemberTorsdag29. novemberFredag30. novemberLørdag1. desember
Regn Regnbyger Regn Regn Regn Regnbyger Regn Regn Regn
27° 26° 26° 27° 27° 27° 26° 26° 26°
8 mm nedbør i døgnet 16 mm nedbør i døgnet 21 mm nedbør i døgnet 18 mm nedbør i døgnet 17 mm nedbør i døgnet 10 mm nedbør i døgnet 16 mm nedbør i døgnet 17 mm nedbør i døgnet 7 mm nedbør i døgnet
Svak vind, 3 m/s fra øst-sørøst Lett bris, 4 m/s fra øst Lett bris, 5 m/s fra øst-sørøst Laber bris, 7 m/s fra sørøst Laber bris, 6 m/s fra øst-sørøst Lett bris, 6 m/s fra øst-sørøst Lett bris, 5 m/s fra øst Lett bris, 5 m/s fra øst-sørøst
Lett bris, 4 m/s fra sørøst
Regn och åter regn....

Mysdagar med ångest...

Oj, vilka ångestdagar vi haft ett tag nu. Samtidigt som det har undertryckts av ha haft det så himla trevligt, roligt och mysigt under helgen med besök av Ebba-skruttan och hennes föräldrar.
 
Med risk att vara tjatig måste jag ändå upprepa det jag sagt efter alla andra gånger jag träffat henne; herregud så fort det går! Den lilla damen tjattrar som en liten papegoja - kontinuerligt! Det är dessutom helt förståeligt, och faktiskt är det tvåordsmeningar! Och det har hänt på bara fyra veckor!
 
På lördagen fick vi äran att vara barnvakter i flera timmar när Dennis och Heli åkte till stan för att strosa och uträtta några ärenden och det gick kanonbra.
 
Och nu heter vi Mammo och Babbe, det är STORT!!!!
 
 
Ångesten är ju såklart SAS skyldig till. Men nu verkar det ju som att det går vägen och att de inte kursar de närmaste månaderna i alla fall. Så idag har jag bokat långtidsparkering, börjat plocka fram kläder, fixa fram lite faktapapper och överhuvudtaget vågat planera.

Nedräkning 2

Nedräkningen till, och förberedelserna inför Thailandsresan pågår ju nu, i ökande intensitet.
 
Men sen har vi ju också en annan nedräkning som ligger ännu närmare i tid; på fredag kommer lilla solstrålen Ebba och hennes föräldrar och hälsar på över helgen!
 
Där ligger intensiteten i  förberedelserna på en hög nivå, för att nå kulmen under fredagen. Inköpslistan var således ovanligt lång när jag var och handlade idag, samt att i kväll görs vissa matrelaterade förberedelser. I morgon ska hennes säng, barnstol och badbalja hämtas in och fixas till. Även sängar till de vuxna ska ses över, samt så även gästrummet i sin helhet. Framför allt ska det dåliga samvetet flyttas ut därifrån. Det dåliga samvetet stavas MOTIONSCYKEL..... har faktiskt suttit på den några gånger, men ändå 30 gånger för lite....
 
Det ska bli spännande att se om Ebba känner igen sig här hos oss. De var ju här helgen före midsommar sist och det är ju ett bra tag sedan, men hon börjar ju bli stor, Skruttan!
 
 
Den här bilden är nog från midsommartid ungefär, men det är en så himla bra bild på henne!
 
 
 

Sista hotellnatten!

 
Sitter i hotellstugbyn i Leksand som jag bott hos förut när jag varit här. Det som känns extra bra i kväll är att det är den sista övernattningen för det här året. I tjänsten. Vi hoppas ju fortfarande att vi ska få våra två veckors hotellboende i Thailand.....
 
Har också råkat ut för årets första rejäla blixthalka. Och det var en riktigt lurig, farlig variant; 4 grader varmt i luften, våt vägbana, sent på förmiddagen, soligt och fint väder, halka finns inte i huvudet. Smal väg, så när jag får möte med en lastbil höll jag ut ordentligt i vänsterkurvan där vi möttes, och hör och känner hur dubben spinner mot asfalten och hur bilen släpper en sekund i de högra hjulparen. Då var jag väldigt glad för just dubbdäck och fyrhjulsdriften! Det här var på en väg mellan Ockelbo och Sandviken och när jag 20 minuter senare kom fram till Sandviken gick de ut på Trafikradion och berättade om en trafikolycka som precis hänt på den vägen. Usch!
 
Senare på eftermiddagen, fortfarande 2-3 plusgrader, på en liten krokig väg mellan Falun och Leksand var det fullkomligt glashalt, men där syntes det och då är det ju lättare att anpassa farten.
 
Nu ska jag slå ihjäl den här kvällen så gott det går!
 
 

Nedräkning

Nu har den ju varit i gång ett tag, vår nedräkning. Nedräkningen till en härlig solsemester! Det var några år sedan nu som vi senast var på en sådan. Sååå efterlängtad! Om knappa två veckor lyfter vi från Arlanda för att få spendera två veckor i paradismiljö.
 
Fast.....nu verkar ju SAS också vara för nedräkning, och det är ju SAS vi ska åka med. Krismöte med regeringen i dag, nedskärningar och besparingar och försäljning av delar av verksamheten. De säger sig ta en dag i taget och inte våga lova något. Med våra två veckor kvar till avfärd hinner alltså MYCKET hända!
 
Vi som tyckte vi dragit en vinstlott när det visade sig att ett av de billigaste sätten att ta sig till Bangkok var med SAS. Tryggt och säkert, tyckte vi. Pyttsan!
 
 
 
Återstår alltså att se om vi kommer iväg. Och om vi gör det, kommer vi hem igen?
 
Eller blir vi strandsatta här????
 

Lågkonjuntur på gång

Det verkar som vi är på väldigt god väg ner i en ny lågkonjunktur. Det varslas på det ena företaget efter det andra, vilket vi lärt oss betyda att företaget går dåligt.

Men det här med att ”gå dåligt” har i dag oerhört många betydelser. I går hörde vi om Ericsson som varslar om stora uppsägningar. Deras resultat hade inte nått upp till marknadens förväntningar och de måste skära i kostnaderna. MEN deras resultat för bara det senaste KVARTALET, var över 3000 miljoner kronor!!!!!!!

3000 miljoner kronor i vinst – under ett kvartal, och de måste skära ner och spara. De har tjänat för lite pengar!  Vilken rim och reson finns det i det? Jag tycker att det är helt sjukt. Absolut måste ett företag tjäna pengar. Det måste finnas medel för nyinvesteringar, forskning och förbättringar. Men jag har väldigt svårt att tänka mig att det med en sådan vinst inte skulle finnas sådana möjligheter.

Sedan finns det andra aspekter i att friställa folk, det görs ju inte heller bara här i Sverige, det gäller hela Europa. Det är ju så att friställda människor, arbetslösa människor, har väldigt svårt att konsumera mer än de måste. Det gör att fler företag som Ericsson kommer att göra en ”alldeles för liten vinst”, och alltså måste sparka fler, som får sämre köpkraft. Sedär; en rejäl lågkonjunktur är skapad!

För mig är det rejält osunt när det inte räcker med att göra gigantiska vinster, de ska öka i kvadrat för varje år. Min logik säger att det inte är möjligt. Och knappast nödvändigt. Och som vanligt är det vi, vanligt folk som får betala. I det här fallet genom att företagen skapar en lågkonjunktur med allt vad det innebär av arbetslöshet, stress och psykiskt lidande för de som drabbas och deras familjer.

Hur djup och allomfattande måste en lågkonjunktur bli innan det föds en ny syn på ”vinst” hos aktieägare och den övriga så kallade ”marknaden”. För ”marknaden” är inte vi konsumenter, det är det finansiella systemet i alla olika led.


Vintrigt

Hem i söndags eftermiddag - packa upp och packa om. Gå igenom så allt arbetsmaterial var uppdaterat och på plats. Sen sängen. Men sova gick inte så bra.
l
Det blir på nåt sätt för stor omställning att komma däruppifrån stugan med sköna avslappnade dagar och komma hem hyfsat sent på eftermiddagen, fixa lite käk och sen börja förbereda för ett par bortadagar.
 
Det blir för mycket snurr i huvudet på saker av olika slag, samt självklart; vad har jag glömt??? Då blir det svårt att slappna av och komma till ro i sömn. Så det blev en kort natt.....
 
Måndag morgon upp till Östersund, men den här gången samplanering så vi fick dela rum däruppe.
 
I går kväll pratades på TV:n om väntat oväder som skulle dra in västerifrån och förhoppningen var ju att hinna därifrån innan det drog in. Såg molngränsen på håll när jag vände bilen österut från Krokom och kände mig nöjd att ha hunnit före!
 
I går kväll kom det lite pudrig snö och i morse var det klart och fint väder och såg väldigt vackert ut när jag åkte från Östersund:
 
 
 
Skönt att det bara var en natt och såååå härligt att vara hemma!

Pysselträsket

Regnet har strilat hela dagen och molnen hänger i trädtopparna. En dag som gjord för att ägna sig åt lite jobb. Så var planen. Men jag skulle bara.....
 
Och fastnade någon timma i Pysselträsket.... det ÄR ett trevligt ställe att vara i!
 
En gammal rosa 80-talslampa - den vinröda veckade plastskärmen har också hängt med ända tills nu. Lite hampasnöre och Karlssons klister:
 
 
 
Riktigt nöjd med resultatet! Självklart ska jag få till en passande skärm också, tänker mig nåt i marin stil, exakt hur den ska se ut vet jag inte än. Tanken är ju att den ska stå i något av de nya rummen som är under uppbyggnad i "sovhuset" här uppe i vår egen lilla stugby. Där är det ju också tänkt nån marin/lantlig stil.
 
Men sen blev det lite "riktigt" jobb gjort också!
 
 
 
 

RSS 2.0