Tvättnötter

Hade ju ett litet bryt i går och det resulterade i att vi gör om lite planering igen. Inte av renovering den här gången, utan vart vi åker och när. Om vi får.

Vi stannar hemma över Kristi flygare och tar oss under den helgen ett dygn söderöver, hoppas att det kan bli en lika härlig familyreunion som när det var 1-årskalas för Ebba! Stugan får helt enkelt vänta tills den kan ge oss en trevligare vistelse!

För att helt byta ämne, vill jag ta ämnet tvätt. Har ju läst flera gånger om "tvättnötter" och nu äntligen fått tummen ur, och provat dem själv. Tänkte att det är lika bra att testa på det som hos oss blir smutsigast; badrumshandukar som får både smink och ibland sorgfälligt tvättade händer på sig, vilket båda brukar synas. Framför allt som nu, på ljusgula handdukar.

Det funkade kanonbra! Inte en fläck kvar! Köpte ett halvkilo och det ska nog räcka till ca 100 tvättar eller så.

Tvättnötter är ju naturens eget tvättmedel; det är inga nötter utan egentligen en frukt som innehåller saponiner, hörs ju på namnet vad det är! Ett gäng sådana i en liten påse i maskinen och det löddrade som bara den och som sagt, rent och fint blev det. Dessutom är det, förutom billigare än kemikalierna vi bär hem från affären, helt oskadligt för naturen. Har man allergiska tendenser är det absolut ytterligare en anledning att prova. Enligt vad som sägs, ska man inte heller behöva sköljmedel för de gör textilerna mjukare än kemikalierna (tvättmedel) gör. Får se i morgon om det känns nån skillnad när det gäller det frottén!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0