Mors dagselände

Helgen har ju bjudit på härligt väder, självklart är man i solen lite mer än vad man borde, men det är ju så svårt att låta bli! Soltörsten är ju skriande vid den här tiden på året! Tacksam får man också vara att det sköna vädret höll sig över hela helgen, i morse vaknade jag till en helt annan temperatur, som mest idag tangerade termometern +14 när jag var i Skellefteå. Men det är bra jobbväder!

Helgens smolk (varför ska det ofta finnas sånt?) i bägaren var svärmors grälsjukhet, eller vad man ska kalla det. I julas var det ifrågasättande om varför jag inte bakar kakor och bullar, eller åtminstone ser till att köpa hem sådant. För det vet ju alla, att sånt måste finnas hemma. Vad ska man annars bjuda på om man får besök?

Den här gången var det ungefär samma idiotförklarande för att vi inte, dvs varken jag själv eller mina barn, firar mors dag. För när det nu är bestämt att det ska finnas en Mors dag och en Fars dag, så SKA man ju fira. Försökte med att man inte behöver en bestämd dag för att visa uppskattning, men det gillades inte. Tilläggas bör att hon själv självklart fick en morsdagspresent, så hon blev absolut firad.

Har väldigt svårt att klara de här påhoppen. Tyvärr äger jag inte själsstyrkan eller vad man ska kalla det, att skratta åt det och inte låta mig beröras. Det tar på mig och får mig att må rejält dåligt. Hur man ska komma runt det hela vet jag inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0