Att göra vår

Har ju pratat om att jag jobbmässigt har en lugn period nu. Det är tur och skönt för framför allt under våren finns det ju så många andra "måste-göra-grejer!. Av olika slag; en del mer måste än andra. Vissa är måste för att det blir så mycket trevligare. Andra är riktiga måsten som veden som nu snarast måste påbörjas arbetet med.

Sen finns det sådant som är svårt att hänföra till den ena eller andra måste-gruppen. Har påbörjat projekt fönsterputsning, till exempel. Fönstren blir väldigt sotiga av vår eldning och smått ogenomskinliga när solen nu börjar ligga på, men jag putsar mest ändå för att jag vill ha upp somrigare gardiner. Men, jag delar upp eländet (fönsterputsningen) och putsar oftast bara insidan, tar utsidan när vädret är mer gynnsamt!

En mer "göra-för-att-det-blir-trevligare"-sak är att byta soffklädsel. Har tagit en soffa i taget de här ensamma kvällarna, det blir ju liksom mer tid sådana kvällar.... Försöker då också vara VÄLDIGT smart; byter både riktning och plats på sittdynorna och plats på ryggdynorna. Gissar att vi är ganska många som har Ektorpsoffor från Ikea och då vet ni vad jag menar. Dynan till höger flyttas till vänster, samtidigt som ryggsidan av den vänds utåt. På det sättet försenar/förhindrar man nersíttning av densamma. Detsamma gäller ryggdynor, byt plats och vänd! Husmorstips á la duga, eller hur?

Men hur som helst så känns det väldigt mycket vårigare när de blommiga kommer på:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0