Må-bra-dag!

Idag har jag varit produktiv, dessutom haft ynnesten att få ägna mig åt saker jag tycker är roliga och som stimulerar mig. Må-bra-grejer helt enkelt!

Självklart är det hallväggen jag pratar om. Skissade färdig i morse och tog sedan fram färg och pensel och drog, med hjärtat i halsgropen, igång. Den första penseln visade sig vara fel, men efter byte och lite övning gick det bättre. Det är självklart inte utan skavanker och perfekt, men å andra sidan är det inget proffs som målat - det är jag. Men jag känner mig jävligt nöjd! Kan konstatera (maken blev nästan lyrisk och håller med) att det blir fortsättning på övriga väggar.Inspirerad av det härliga vårvädret (fast rejält blåsigt) fixade jag påskris mellan målningsvarven; nacke och axlar behövde vila emellanåt. Så nu finns påskris både inne och ute. Inne blev det modell större för att få plats med mina fina Fabergéägg i riset.

Inalles har jag sex stycken olika fina, men sen också ett gäng fina ägg jag köpte på Tradera förra året, mer av traditionell karaktär:Det roligaste idag, efter väggen så klart, var när jag röjde undan alla lönnlöv i rabatten och såg att krokusarna var på gång där inunder. Fascinerande; under det övre torra lagret lönnlöv fanns ytterligare ett (eller ett par) som fortfarande var fastfrusna i marken, men genom dessa har krokusen borrat sig upp! Härliga vår!

Även påskliljorna hade stuckit upp sina första spröt ur marken, men de är mer skyddat placerade.

Som pricken över i, denna dag som förutom blåst bjudit oss på temperaturer upp mot 14 grader, begick vi grillningssäsongspremiär! Sällan smakar en fläskkarré så gott som första gången för säsongen den grillas! 

Att få göra saker man tycker är roligt och saker som får en att må bra är den bästa energiinjektionen; så nu tror jag faktiskt att jag ska göra en röjning i köket och få på vår/sommarmattorna! Vill ju ha fint när vi får hit kära gäster i morgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0