Skapande

Att fundera ut färger, mönster, kompositioner, tillvägagångssätt och dylikt är bland det roligaste jag vet. Att skapa något. Sen om det är jag själv som ensam färdigställer eller inte, spelar inte så stor roll.

Det är ju egentligen det som vi har sysselsatt oss med sedan vi flyttade norröver. Även här uppe i stugan, där vi är nu, har det ju varit en hel del sådant under flera år nu.

Det som är aktuellt just nu är en ny middagsaltan, den gamla var lite liten och började bli rejält murken. Den nya har i helgen fått sitt fundament:Den nya altanen blir både bredare och längre än den gamla; man lär sig att det behövs mer utrymme än man tror!

Detta är såklart Bertans projekt, även om jag varit delaktig i planerandet. Mitt eget aktuella projekt är en "sommarväst" som jag fick i uppdrag att göra. Om den blir bra eller inte vet jag inte än, men ryggen på den börjar nu anta sin form:Många, många små virkade fyrkanter har det blivit, de som är kvar ska bli framstycken. Sen får fantasin och eventuell kreativitet och kunskap avgöra hur det ska sammanfogas! Och så ska det ju knytas en lång frans nertill.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0