Mer skapande

I helgen när den unga familjen var här blev det aktuellt med en mössa som är sådär "mittemellan", tunnare än en vanlig mössa, men ändå ett skydd för öron och huvud. En hätta, sa jag. Hätta?, sa de unga föräldrarna. Efter en del förklarande var Heli helt med på noterna och kom dessutom ihåg hur de brukade se ut; vit botten med röda blommor.
Bild lånad från bonkelimini.blogg.se

Självklart gick jag igång. Att göra en sån kan väl inte vara så svårt? Letade fram en gammal gardintrasa som var menad att bli grytlapp, tog den befintliga "vanliga" mössan för mått och började klippa.

Dagen därpå försökte jag prova på den lilla, men hon var inte speciellt upplagd, så det hela fick bli på en höft.

Kom på att jag nog hade kvar oanvänt gardintyg, så det letade jag fram igår och använde "gardintrasan" till att fodra med. Hättan blev riktigt bra, men hade velat ha en annan färg på skoningen/knytbandet, men det fanns inget passande i affären. Sen hur den passar vet jag inte, det hade behövts lite mer utprovande, men roligt var det! Hättan här nu på väg söderöver så det blir kanske en rapport hur det fungerade!Och den virkade västen är det inte mycket kvar på, nu virkas det kanter runt om! Återkommer om den!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0