Små grodorna

I stugan har vi inte en massa olika kanaler på TV:n, det är bara basutbudet som nås via en gammal hederlig TV-antenn. Men det är ju ändå så spännande saker som SVT 24, Kunskapskanalen och så då 1:an, 2:an, 4:an och 6:an tror jag det är också.
 
En kväll efter bastun hamnade vi på Kunskapskanalen och ett program som berättade att grodorna höll på att försvinna. Det visades bilder från Sydamerika och exotiska grodor, sen kom det även inslag från Nordamerika, södra Europa och Australien. Samma sak; en sjukdom som i princip tar död på alla grodor. Kommer nu inte ihåg  om det var bakterie, svamp eller virus, men dog gjorde de.
 
Såklart tycker man att det är märkligt, men speciellt länge tänker man ju inte på det hela. Men nånstans låg det nog kvar i det undermedvetna och vi konstaterade att vi inte hade sett några grodor hittills i år. Varken här hemma eller i stugan.
 
Framför allt här hemma brukar det nästan krylla av grodor. Förra året när jag körde gräsklipparen fick jag väja stup i kvarten för nån liten, liten grodbebis som annars blivit överkörd. I år har jag inte sett en enda, varken stor eller liten. Ändå verkar det ha regnat en hel del de sista två veckorna här; gräset är väldigt saftigt och tjockt. De borde definitivt trivas, grodorna. Så man kan ju inte låta bli att undra? Är grodorna utslagna även här? Varför? Och vad får det för övriga konsekvenser i det ekologiska systemet?
 
 
 

Försöker hålla emot

Torsdag idag och alltså inte så många dagar kvar på semestern. Så sedan några dagar har då huvudet gått igång med jobbtankar av olika slag; hade ju tänkt att ge mig ut redan före Formex men har inte fått något arbetsmaterial än.... Sen är det då Formex, vilken, eller vilka ska jag stå hos?  FÅR jag stå hos någon? Den arbetssituation jag har är ju grundad på väldigt lösa boliner, det finns absolut inga garantier.
 
Försöker så gott det går att slå tankarna ifrån mig när de dyker upp, men det är inte så lätt. Har bestämt att jag inget gör förrän nästa vecka. Stoppar huvudet i sanden så länge.....
 
Eller under vattnet kanske snarare. Det är ju så ljuvligt att sätta sig i bastun sådana här fina kvällar och titta på den här utsikten:
 
Näe huvudet kokar och svetten står som spön i backen är det här vi plumsar i:
 
 
 
Precis där nedanför björken, vid pinnen. Sen får vi vada ut en bit innan det går att låta huvudet visa resten av kroppen vägen under vattnet. Underbart skönt!!!!
 

Veckoresumé

Det är ruskigt hur fort tiden går, framför allt när man har semester och trevligt! Nu är vi ensamma igen, men har haft underbart fantastiska dagar med alla barn och lilla barnbarnet. Kim och Markus åkte förra onsdagen, Vickie kom på fredag eftermiddag och sedan åkte Dennis, Heli och Ebba på lördag kväll, Vicke åkte hem i går eftermiddag. Tyvärr hade vi nog det sämsta vädret på hela semestern (hittills i varje fall) de dagarna medan Vickie var här. Idag har dock solen återvänt, men tyvärr gjorde även bromsarna det...men man får ta det onda med det goda. Som att efter att ha haft en ljuvlig kväll på altanen så drog nu ett åskregn in. Bra med ett schysst batteri i datorn då!
 
Apropå att ta det goda med det onda, så har jag lyckats göra samma misstag två gånger på kort tid. Vi köpte ny kyl och frys under vår första semestervecka, och som den snålvarg jag är, tyckte jag att vi skulle lägga ut den gamla på blocket. 12 år gammal var den, så vi var mest inställda på att köra den till soptippen, men kanske att nån ville ha den för 200 spänn? Så vi skulle slippa bära och köra. La ut den en sen kväll och vi blev fullkomligt nerringda. Redan på natten.
I går var det dags igen; hade en 120-säng över som ingen i närheten ville ha, så ut med den på Blocket för 200:- = slippa bära och köra. Samma telefonterror. Vi kunde snabbt konstatera att vi säkert har missat 800 spänn om vi tagit bättre betalt! Men hur ska man veta innan?
 
Avslutar med lite bilder från förra veckan:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En regnskur kan föra med sig väldigt mycket kul:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 

Härliga dagar!

Lilla Ebba och hennes föräldrar kom som de skulle på småtimmarna och sedan har tiden bara runnit iväg. Den fick extra hjälp av att Kim och Markus överraskande annonserade sin ankomst på lördag förmiddag och anlände på kvällen. Det känns lite som att vinna på Lotto!
 
Vi har haft underbara dagar på alla sätt. Ebbafisen förgyller självklart dagarna för oss alla. All tid med henne är en ren njutning och ett äventyr. Det är så fascinerande att se och höra hur mycket, och hur fort, hon lär sig och plockar upp saker. Behöver jag säga att hon höjer mjölkmuggen och säger skål???? Kanske inte är det bästa när hon nu ska börja på dagis i augusti....
 
Vädret är ju som det är den här sommaren, men vi har hittills varit förskonade från regn, till och med har vi kunnat sitta ute och äta både igår och idag, i hyfsat solsken dessutom. Vi har flyttat ut Ebbas badbalja så hon har fått ta kvällsbaden ute. Efteråt fick hon leka med vattenslangen:
 
 
 
 
 

Morgonnöje...

Har ju inga problem att gå upp tidigt, men har jag möjlighet så gör jag gärna min morgon ganska lång. Under semestern så blir det uppgång vid halv nio, sen te och macka i sällskap av ett korsord, och sen kaffe - två koppar. Är det fint väder kan sedan korsordet, om det inte är avklarat, få följa med ut i solen. Det är nu en vecka sedan det hände....
 
Senaste veckan har inte bjudit på sådana möjligheter. Vi har nog inte haft så mycket regn egentligen, men inte det fina vädret vi hade första veckan. Men det är ju bara att försöka gilla läget.....
 
Gillar, gör jag att Ebba och hennes föräldrar nu är på väg upp till oss. De åkte hemifrån vid 20-tiden och borde landa här nånstans på småtimmarna. Om de inte blir trötta på vägen och stannar och sover en stund nånstans förstås.
 
Vi hade tänkt att vi skulle komma i säng tidigt i kväll för att kunna vara hyfsat i gång när de kommer, men nu är klockan snart halv tolv, och sängen är nog fortfarande en stund bort. Bastande och sånt tar sin tid. Men det löser sig! Det kommer att finnas tid att sova, så småningom!
 
Nu ser jag alldeles hemskt mycket fram mot att få umgås med den här lilla damen i morgon!
 
 
Det är inte nödvändigt med värmebölja när de är här, men att få ÅTMINSTONE lite halvdan svensk sommar, skulle vara nice!

Bra dagar!

 
Bild från i lördags kväll när förrätten precis var avslutad. Inte samma härliga solsken, men varmt och skönt ändå.
 
Hade ju en härlig helg med Kimsan, det tråkiga är bara att en helg går så fort. Men å andra sidan är det bättre med några dagar, än inga dagar!
 
Bakom henne kan den uppmärksamme se att brädorna/staketet/planket som vetter mot grannen nu kommit på plats, så långt de räckte. Oerhört skönt att återigen kunna sitta på bästa altanen, som nu är så mycket bättre, och äta utan att känna att man sitter på en scen för allmän betittan.
 
Nu är det en ny vecka och de lovar en massa regnväder framöver. Hittills verkar vi haft en väldig tur, det har lovats dåligt väder, men det har blivit ganska bra. Även idag blev det solstol några timmar på förmiddagen och ett par dopp innan molnen tjockade till sig. Middag ute ändå, med en sol som gluttade då och då. Strax bastu med ett självklart dopp!

Ljuvlig sommarkväll!

Irriterande när bloggportalen ändras och saker inte fungera som de ska, när man försöker göra inlägg men de försvinner ut i cyberspace.... Men gör ett nytt försök:
 
Första semesterveckan nu avklarad, vädret har blivit bättre och bättre allt eftersom veckan har gått, för att idag kulminera i 27 varma härliga grader och massa badande.
 
Härligt också att i kväll har vi fått hit Kim som stannar över helgen. Hon är ju en mästare på kamerahantering och här några bilder från i kväll:
 
 
Grillkväll såklart och på altanen satt vi så länge solen nådde dit. När den inte nådde längre flyttade vi till den lilla bastualtanen där solen fortfarande dröjde kvar:
 
Ljuvlig kväll!
 

Bastukväll!

Vi är ju bastufreakar men inser att det kan vara bra att begränsa sig till varannan dag, man dräneras ju på en del vatten. Men i kväll är det dags igen! Det härliga är att solen skiner och vi i kväll för första gången får testa hur duschen funkar där nere. Det är ju en högst spartansk historia, såtillvida att det inte finns någon avlopp. Vattnet får helt enkelt rinna mellan brädorna ner på marken inunder. Självklart använder man då snälla schampon o dyl. I övrigt är det en vanlig dusch, dock med en ynklig varmvattenberedare. Man använder ju inte så mycket varmvatten när man bastar...!
 
Den lilla virkade reppåsen för  schampo och sånt är nu klar och hänger laddad på sin plats.
 
 
Sen vi byggde bastun har träden utanför vuxit rejält, men nu har vi ansat dem så vi återigen har den utsikt vi vill ha!
 
 
 

RSS 2.0