Ödesdag

Idag har vi haft årets hittills varmaste dag, som mest stog termometern i min bil på +8 grader. Vet att det säkert varit mycket varmare på många andra håll i landet, men min 8:a hade jag, hos mig, bra så.

I morgon blir det en spännande dag, och lite av en ödesdag. Har ju kastat ut en krok till en presumtiv ny uppdragsgivare och i morgon ska jag ner till Uppsalatrakten och träffa dem. Det märkliga, och inte lustigt alls, är att samma dag som jag ringde dem för att höra mig för om eventuellt samarbete, var det en annan tjej som kör på Norrland som också gjorde det.

De sitter alltså med två spekulanter att välja mellan. Henne ska de träffa på fredag. Hoppas att det är en fördel att vara först ut?

Hursomhelst, ska det bli intressant att träffa dem, och jag kan inte annat än att vara mig själv och berätta om mig och hur och var jag jobbar. Men jag skulle sååå gärna vilja ha det och jag behöver det storligen! Håll tummarna för mig!

Vårlängtan

Nu längtar jag så alldeles oerhört efter vår! Ändå har vi ju haft en hyfsat mild vinter, bara en gång som kvicksilvret varit nere på -30. Det har ju varit ganska många dagar redan när det har varit riktig vårkänning i luften och kanske det är därför; man har fått hintar om vad som komma skall.

I morse vaknade vi till en dag som började på -15, men under dagen steg det till 0. Till kvällen har lovats snö (ingen än) och de närmaste två dagarna sägs det ska bli upp mot, eller över +5. Ändå ska man ju komma ihåt att det faktiskt fortfarande är februari och att både mars och april här uppe kan bjuda på riktig vinter. Men ändå, hoppas och vill att våren blir tidig! Suget blir inte bättre av besök i blomsterbutiker med krokusknoppar och tulpaner och allt annat vårigt de har där!

Krokus - Crocus vernus

Hela helgen har vi jobbat hårt på vår hall, det går ju så långsamt bara när man målar. Det ska kvistlackas och det ska grundas och sen målas MINST två gånger med slutfärg. Och torka emellan.... Men det händer lite i taget. Experimenterar fortfarande med mitt mönster till väggarna, prövar nu en variant med större rutor, men är inte klar med den än.

Åt fel håll

Har i hela mitt liv haft en väldigt god nattsömn, alltid somnat fort på kvällarna, däremot ofta vaknat ganska tidigt. Det senaste ca 1,5 året har jag emellanåt haft svårare att somna när jag ska upp tidigt och/eller ska iväg på jobb som innebär längre resor och övernattningar.

Men kvällar där nästa dag innebär hemkomst samma kväll, har hittills fungerat som de ska. Att inte kunna somna en fredag kväll, dvs med lördag/ledig dag nästa dag, har aldrig hänt.

Förrän i går kväll.

Kom i säng hyfsat tidigt, vid halv tolv, och maken började snarka ganska omedelbart. Det brukar inte störa mig nämnvärt och gjorde det inte nu heller, knuffade på honom och han tystnade. Men inte kunde jag somna för det. Vid halv tre var jag upp på toa, sen somnade jag. För att göra dag vid kvart över åtta....

Stressad? Gissningsvis.

Hallplanering

Igår hade vi en fullkomligt ljuvlig vårdag här. Solen sken från en klarblå himmel, det var fyra grader varmt och blåste en ljummen vind. Snön smälte så det stod härliga till. Idag har det varit gråare och och fallit snöblandat regn. Men det har sina positiva sidor också, det hjälper till att töa snötäcket, framför allt när det även idag har legat på plussidan. Det värsta är att vägarna blir svårkörda när snö/istäcket luckras upp och det blir sorbet av det som däcken inte får något fäste i. Men ge det ett par dar så kommer asfalten fram!

Har nu gjort en skiss på ett A3-papper på det mönster jag hoppas kunna måla på våra hallväggar. Det kommer inte att bli lätt, det har jag förstått. Ska man rita upp ett diagonalt rutmönster vill det till att det inte felar en endaste millimeter, för då blir det centimeterfel i slutändan. Bara på detta A3-papper med en millimeter fel, blev det ganska stor differens i slutändan. Men ett laserinstrument är inhandlat och i kombination med en rutmall tror vi att det KANSKE kan fungera. Gör det inte det, får vi måla över med vitt!

Men så här vill jag att det ska bli:Det fattas en blå "plupp" i mitten på det röda, men det kanske syns?

Gäsp!

Ja då har ju pressen fått nåt att skriva om, nåt som verkligen säljer lösnummer. För det gör ju en kunglig födsel. Alternativet hade ju varit en kunglig dödsel, det hade också sålt bra. Åtminstone när det är nån av våra egna. Till skillnad mot alla dödslar och övrigt elände i Syrien, det rör ju inte oss, det är bara en gäspning för folk. Att sedan även spädbarn som vår egen nyfödda sessa dör, berör inte speciellt.

Dessvärre kan det i värsta fall vara så att det som sker i Syrien i förlängningen kommer att påverka oss mycket mer än en födsel av en kronprinsessa i Sverige. Och bli MYCKET viktigare.

Det är inte på något sätt så att jag inte unnar de nyblivna föräldrarna all lycka. Eller den nyfödda. Det är proportionerna.¨

VACKERT FÖNSTERSMYCKE PRINSESSA M HJÄRTA
Bild lånad från Trådspira

Ahhhhh....

.....äntligen hemma igen! Sååå skönt! Spelar ingen roll om man bor på ett bättre hotell, eller som vi oftast gör, ett budgethotell, man har ändå bara ett rum att vistas i. För det mesta med obekväma sittmöbler, i den utsträckning de finns. Dvs rejäl cellkänsla och rejäl träsmak. Så skönt då att komma hem till fler rum och bättre sittkomfort!

Tanken slog mig i kväll att det snart är en månad sedan vi träffade sötaste lilla Ebba, så vore det inte snart dags? Vi har ju fullt upp på helgerna med jobb i vår hall, men ibland kan man behöva ett break. Dessutom behöver man (JAG!) få svänga de lurviga emellanåt, annars blir jag sur.

Så kanske skulle vi ta och slå två flugor i en smäll framöver? Dansmöjligheterna i vår smak är ju ganska få här i stan, så det känns som Ålands hav i kombination med att hälsa på barn och barnbarn ger så mycket mer.

Hoppas att det går att få till! Innan Skruttan glömmer oss!
Waste of time

Sitter nu andra och sista kvällen på budgethotellet i Sandviken. Nyrenoverat och fräscht i sig, men stelt och kalt. Men har ju faktiskt kära maken med mig och det ger guldkant på tillvaron!

För det handlar ju enbart om att slå ihjäl tid, dessa kvällar på hotell. Inget att göra, läser tidningen baklänges och framlänges, lägger in de ordrar som man fått under dagen (det enda positiva) tittar på allt som går att titta på på TV:n. Waste of time, helt enkelt. Framför allt när man vet vad som finns hemma att göra....


Vårkänning

Är nåt så alldeles vansinnigt otaggad på att åka iväg till Gävle/Sandviken i morgon. Sedan ett antal veckor nu har det varit en vecka hemma, en vecka borta, och nu är jag less på bortaveckorna! Men vad hjälper det, det är bara att ge sig iväg. Det positiva är att vi samordnar våra resor, Bertan och jag, så vi "hotellar" tillsammans. Men jag har inte ens orkat packa än.....

Roligare är det att vår hall tar små steg framåt. I helgen har jag kvistlackat och grundmålat både badrumsdörr och den nya pärlsponten i trappan och Bertan har påbörjat slipningen av de ohyvlade brädväggarna. Med andra ord är det definitivt dags för mig att komma fram till hur mönstret som ska målas på dessa väggar ska se ut, och hur det ska göras! Fast å andra sidan ska väggarna målas vita först och det är ju annat som också ska målas först.....har alltså lite respit kvar....

Något annat som är väldigt roligt är att se hur mina små stubbar till pelargoner glatt skjuter små skott! Ändå är det bara en vecka sedan jag äntligen fick tid att klippa ner dem. I kombination med den vårliknande dag vi haft idag, känns det väldigt upplyftande! Titta bara:Så glad också att kunna ta sådana här närbilder, det kunde jag inte med min gamla kamera! Tack igen älskling!

Vila i frid

I onsdags kväll dumpades Kim här; Markus drog vidare norrut för jobb.

Jag hade en hel del kontorsgöra på torsdagen och hon tillbringade dagen i säng med Dr Quinn. Men bara vetskapen att hon fanns i rummet bredvid och lite snack emellanåt gjorde dagen till en mycket bra dag!

På kvällen kom Markus tillbaka och vi fick en trevlig kväll, även fast vi alla var trötta och de spända inför fredagen.

Anledningen att de kom upp var ju en begravning i dag, fredag. En kompis till dem som alldeles för tidigt tagits ifrån sin familj och livet.

Orsaken var galopperande cancer, samma sjukdom som orsakade ytterligare en begravning i dag, min yngsta farbror, inte ens pensionär än.

Att livet inte är rättvist har många före mig konstaterat. Att de som förtjänat sämre lever i högönsklig välmåga, medan de som förtjänat bättre inget får.

Vila i frid, båda två!Det blir nog bra!?

Helgen har varit både vatten och vin, solsken och kyla, välmående och ilska/frustration. Men alltså inte bara dåligt. Lördagen var inte alls någon bra dag för mig, det snurrade alldeles väldigt mycket om jobb i mitt huvud och det kändes ganska svart.

Som tur är har jag en underbar man som står ut med att jag ältar och upprepar samma saker om och om igen, kanske med olika formuleringar. Men det är sån jag är, jag behöver få ut det ur kroppen, verbalt. Då tömmer jag sakta och bearbetar samtidigt.

Ihop med denna vånda målade jag halltaket första svängen med slutfärg i lördags. Att vara så spänd i kroppen innan och så måla tak är ingen bra kombination. Det blir ONT! Lite förlösande sång på kvällen hjälpte....!

Söndagen bjöd på underbart vårvinterväder, strålande sol, takdropp och en temperatur som touchade nollan. Unnade mig att gå ut och bara njuta en stund efter halltaket målats en sista gång!

Inte bara en, utan två milstolpar är nu avklarade i hallen; taket är målat och den nya skrubben bredvid/under trappan är nu färdigbyggd:Upptäckte att "någon" hade lånat min kamera och även förevigat själva målar-Tina:Idag har jag varit upp till det område som i folkmun här kallas "Jämmerdalen", dvs Ådalen. Men det var en ganska OK dag, inga stora grejer, men ofta räcker det för mig att se att det blir NÅGOT för att må lite bättre. Så, tack Sollefteå!


Hoppas på viljans kraft!

Ganska länge nu har det varit en tid av turbulens. Turbulens på det privata planet och även turbulens jobbmässigt. Det sliter psykiskt.

På det privata planet har jag gett närstående massa saker att fundera över som de inte alls ville ha, men fick ändå. Det har tärt både på dem och mig.

Jobbmässigt har det också varit turbulent och jag vet inte riktigt var jag kommer att landa, OM jag kommer att landa. Det känns som det kommer nya illavarslande tecken varje vecka. Det sliter också psykiskt.

Så det har varit en del sömnsvårigheter, snurrande i huvudet både i vaket och halvvaket tillstånd.

MEN! Försöker så gott det går få till mig god energi, glädjas åt de nya arbetsmöjligheter som kommit ändå. Har idag varit i kontakt med ännu en ny arbetsmöjlighet, håller tummarna att det blir ett OK!

Intalar mig att det här kommer att lösa sig, DET KOMMER ATT LÖSA SIG, DET KOMMER ATT LÖSA SIG!!!!!!!!!!!!!!!!

För att jag VILL det!!!!!!!!!!!!!!!!


Pension

Som vanligt sköööönt att vara hemma! Den här gången efter en tvådagarstrip till Östersund, faktiskt även ända bort till Åre-gränsen. Blev en dryg hemresa därifrån, landade här hemma först fram mot halv sju.

De senaste dagarnas "snackis" har ju varit Reinfeldts utspel om hur länge vi ska arbeta innan vi går i pension. Eller som han uttrycker det "kan sluta jobba och få en vettig pension". För vi ska vara helt på det klara med att när det gäller "vettig pension" är det skillnad på folk och folk. De med höga inkomster kommer fortfarande att kunna välja när de vill gå i pension. Dels har de kunnat lägga undan än mer på banken än vi andra, eftersom skatterna har sänkts och det blir mer i plånboken. Eftersom skatten är procentuell så blir det mer kvar i deras plånböcker, och de kan lägga undan än mer än tidigare. Det är inte precis låginkomsttagarna som tjänar på de sänkta skatterna....

Så det blir de med låga inkomster (och taskig pension) som blir tvingade att jobba längre, för de/vi kommer inte att ha råd att gå i pension.

Sen kan man också fundera över ett antal saker såsom; vad händer med sjukförsäkringen när så många gamlingar ska jobba så länge? Dvs ökad sjukskrivning, arbetsskador osv. A-kassan/socialbidrag; alla som blir tvingade att inte gå i pension kommer inte att kunna hitta sig ett jobb och a-kassa får man numera inte så länge. Även de sänkta skatterna kan funderas över; på åttio-talet betalade vi upp mot 40% i skatt, nu är det nere på 25-30%, skulle pensionsmöjligheten se annorlunda ut om vi skattade lite mer?

En annan sida av den sänkta skatten,  är att vi som är egenföretagare har inte alls fått del av detta. Vi betalar fortfarande lika hög skatt som tidigare. Sänkt skatt gäller ENBART  de som är anställda. På mina inkomster ska jag betala alla utgifter jag har i företaget som drivmedel och hotell, till exempel, samt ca 60% i skatt. Det som sen är kvar är pensionsgrundande och även underlag för ev. sjukersättning och a-kassa, om jag hamnar i den situationen. År 2010 när jag drog igång min nuvarande verksamhet var min pensionsgrundande inkomst 52.000 riksdaler, inte per månad - för året. Gissa hur väl det fyller på min pension.... Eller som underlag för försäkringskassans 80% av inkomsten....

Det finns många aspekter av och på det här. Han kanske hårddrog det med 75. Men vi blir fler och fler äldre och de yngre blir färre och färre och de kan inte försörja oss, det måste vi göra själva. Men med minskande antal jobb, hur ska det gå till? Vem ska få jobben? De som inget får, hur ska de överleva?  Kanske bli egna företagare, då slipper samhället allt ansvar?

Läpp-plåga

Har råkat ut för något slag av allergisk reaktion. På läpparna. Några små hårda utslag, som knapphålshuvuden, jättetunn hud som är alldeles röd och samtidigt lite svullen. Gör ont om jag äter något med salt, eller starka kryddor. Smörjer mig med Lypsyl en gång i halvtimman, är ändå torr så det stramar. Le får göras med försiktighet, så huden hinner tänja sig.

Vet inte var det kommer ifrån, men började använda ett nytt läppglans i början på veckan. Men detta kom först på onsdagen när jag åt en macka med något mjöligt på. Kopplar därför närmast ihop det med den. Tycker att nu, efter flera dagar utan varken mjölig macka eller läppglans borde det börja ge med sig, men inte...

Inte heller idag har jag hunnit ta hand om mina pelargoner, men de står ju kvar. Kanske jag hinner i morgon?

Hallfixande har det mest blivit idag, allt tar ju alltid mycket längre tid än man tror. Taket är nu grundat, pärlspont har bildat vägg mellan trappa och timmervägg. Där ska det bli en liten förvaringsskrubb. Sådana utrymmen är en bristvara i vårt hus.
Ville, vill!

Man tror ju att man ska hinna så mycket på en dag. I dag skulle jag hinna:

kvistlacka halltaket
måla detsamma med grundfärg
städa
klippa ner mina pelargoner
pappersjobb

Det blev:
kvistlacka
måla 3/4-delar av taket

That's it!

Men i morgon ska jag måla färdigt, sen blir det slutstrykningar nästa helg. Planen är att hinna slipa brädväggar också, det SKA jag hinna. Kanske lite städning också, och så pappersjobb, det blir kvällsjobbet!

Så hoppas vi att kylan har lagt sig lite till i morgon. Idag har det legat på -18 hela dan, men nu under kvällen har det sjunkit till -25, och det ser inte ut att ha landat än.

Med den kylan och nästan fullmåne tycker vi att lite norrsken vore på sin plats! Har ju läst om att solen är väldigt aktiv nu och det är ju den aktiviteten som ger norrskenen! Ge oss!!!!

Norrsken i Jukkasjärvi - Jukkasjärvi - Icehotel - Sverige

Downs and ups.....

I morse hade vi ett planerat besök från SCA som ska ta hand om all vår stormfällda skog, förhoppningsvis blir det lite plus i kassan för oss. Hade vi fått välja hade vi hellre haft skogen kvar....

Under förmiddagen kom det tråkiga besked, tycker att de stått som spön i backen de senaste månaderna....
Den här gången är det min största uppdragsgivare som säger upp mig. De ska sköta Norrland "inhouse" som det heter på vi-glassiga-företag-svenska. Men jag får köra två månader till, om jag vill. Vill? Måste! Måste ta in alla pengar jag kan!

På sena eftermiddagen när jag skulle köra en maskin tvätt hittade jag en kvarglömd svettisoverall, eller vad man ska kalla det, som Ebbas föräldrar missat. Doften av den lilla ägaren satt tydligt kvar i den och jag stod länge och snusade i den. Frågan är om jag tänker lämna tillbaka den? Behålla den så länge doften sitter kvar?

Tog en massa bilder förra helgen när de var här, men det verkar som inte alla fastnade i kameran. Den är ju ny för mig och kanske gjorde jag något fel. En serie när Ebba och Fabbe lekte på golvet fastnade i alla fall. Redan tidigt verkade det som de fick en speciell kontakt, något som Heli också hade märkt. Här leker de:Snörök

Ääääntligen hemma igen! Hotellrummet jag haft har ju varit jätteskönt, sluppit känsla av hotellrum, istället bara just rum, som en liten etta.

Piteå igår var bra, de andra besöken jag gjort betalade mina kostnader, men där fick jag även lite lön. Det gillas. 

Det jag inte gillade var en bil på vägen upp som väl fick panik i snöröken och var nära att köra in i mig vid en omkörning. Var tvungen att stå på bromsen när han var på väg att svänga in alldeles för tidigt, och med en lastbil bakom så var det bara att hoppas på att lastbilen också såg vad som höll på att hända och också bromsade.... det gick bra, men man undrar vad det är för klantskallar som sitter bakom ratten!

Efter ett besök i morse i Kåge strax norr om Skellefteå var det ÄNTLIGEN dags att åka hem. 20 grader kallt och soligt och fint. Till Docksta, där började det snöa. Och sen blev det värre. Och värre. Dvs både snörök och snöfall, ingen bra kombination. Vid flera tillfällen såg man 3-4 meter framför bilen, man vet att man har en bil nånstans där framför sig, men hur nära har man inte en chans att se. Bromsar man vet man att bilen bakom sitter i samma situation och inte ser mig, och i värsta fall landar i baken på mig. Ser ut så här:


bild lånad från fuzzacidflowers.blogspot.com

Väldigt spännande och kul....

Men det gick bra, tack för det! Som vanligt sanslöst skönt att komma hem, speciellt när man varit borta i fyra dagar och efter en ganska lång (40 mil) och jobbig resa.


RSS 2.0