Funderingar från vischan

Det är såklart bara att konstatera att vi är lantisar och säkert inte hänger med i allting.
 
Det är ju alltid så att sättet människor umgås på förändras över tid. Att de flesta av oss idag umgås väldigt mycket över nätet på olika sociala medier, vet vi ju och det har väl både för- och nackdelar.
 
Under semestern såg vi några smått skrämmande scener där det enligt vårt tycke, hade gått för långt.
 
Den första på en restaurang på Koh Pangang; fyra kompisar som satt vid bordet bredvid oss och surfade på varsin mobil. De växlade något enstaka ord, några kommentarer på det som hände i mobilerna, men i övrigt satt de varsin värld. Nog måste det vara något fel nånstans när människor inte längre kan umgås och prata med dem de har framför sig, utan föredrar att kommunicera med andra som finns någon annan stans? Det såg makabert ut! Bilden nedan är lånad, men miljön är snarlik och människornas engagemang i varandra var ungefär densamma....
 
Bild lånad från fokis.se
 
Den andra gången var det en familj, åter på en restaurang, där de tre barnen i tonåren satt och surfade med varsin mobil. Föräldrarna hade ett barn mellan sig, så de hade liten möjlighet att prata med varandra de heller. OK, kan ha lite mer förståelse i det fallet, men det såg lika makabert ut. Åka så långt för att ha semester och umgås, och sedan sitta hela tiden på restaurangen och surfa, de sa inte ett ord tll varandra.
 
Men som sagt, vi är nog lantisar och det är kanske så här man umgås idag?
 
 
  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0