Dammsugarlycka!

När vi flyttade hit för sex år sedan lämnade vi inte bara storstan, utan även en behändig och effektiv centraldammsugare. Vi var vana vid att dammsugeriet skulle funka enkelt och bra och bestämde därför att vi skulle satsa på en lite dyrare apparat, så att vi fick kvalitet.
 
En Siemens blev det. Eftersom vi inte hade haft en dammsugare på hjul på tolv år. så tänkte vi inte på en så enkel sak som just - hjul.....
 
Väldigt fort upptäckte vi att storleken ÄR viktig - på dammsugarhjul! Små hjul, som vår apparat hade rullar inte över mattkanter, de fastnar och drar mattan med sig. Dessutom var dessa vridbara, vilket kan låta bra, men när man ville byta riktining på arbetet, var de ju inställda åt ett annat håll = trögt och omedgörligt.
 
Men har man köpt en apparat för hyfsat dyra pengar så är i alla fall jag för snål för att kasta bort den innan den har gått sönder. Min lycka var därför stor före semestern när munstycket ÄNTLIGEN gick sönder. Dessvärre gick det att laga.
 
När jag häromdagen skulle dammsuga igen för första gången efter semestern, upptäckte jag att hjulet som ska rulla under munstycket och göra det lätt att föra det fram och tillbaka, efter lagningen inte längre rullade. Resultatet efter dammsugningen för min del var ont i axlar och nacke. Där var min gräns nådd!
 
Idag har vi en ny dammsugare i huset - med STORA hjul! Har prövat den och den följer efter mig som en väldresserad liten hund. Rullar stillsamt och fint över våra trasmattor och tar snällt hand om skräpet! Dammsugarlycka!
 
Bild lånad från Siba
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0