Skitteknik

Tekniken, ja... Visade ju sig i helgen att det mobila bredbandet inte funkade i surfplattan. Enligt Halebop funkar inte SIM-kortet utan sin sticka.
OK, då får jag väl köpa ett abonnemang, tänkte jag, och tyckte att det kunde passa bra att göra det efter kundbesöket i Ö-vik. Talade om vad jag behövde och tecknade ett abonnemang. Tjejjen satte in SIM-kortet, och vad händer? Ingenting! Det lilla jävelskapet sa "inget SIM". Sorry, sa tjejjen, det är nåt fel på din apparat, gå tillbaka till butiken!
 
Så nu står jag i alla fall utan det där nödvändiga verktyget! Dessutom ingen möjlighet att komma tillbaka till butiken förrän om två veckor. Blir skogstokig på sånt skiiiit!
 
Nästa teknik som inte vill vara med är headsetet jag köpte samtidigt som plattan. Ett märkesset, borde alltså vara hyfsad kvalitet. Så sent som i går eftermiddag använde jag det, men på kvällen när det var dags för telefonsamtal igen, fungerade det INTE. Bertan hörde vad jag sa, men jag hörde inte honom. Så den tekniken som jag köpte för dryga fyratusen förra tisdagen var oanvändbar mindre än en vecka senare.
 
Oerhört frustrerande, irriterande och stressframkallande!

Stress/myshelg

Stressen har fortsatt, dock med vissa avbrott. I torsdags eftermiddag bestämde sig Kim och Markus för att komma upp över helgen, väldigt trevligt, välkommet och kul!
 
Hämtade det jag skulle på DHL:s depå på fredagseftermiddagen, så sen fanns varuprover och annat hemma, men jag insåg snabbt att det skulle bli mycket att släpa på ut till kund.
 
På lördagen gick vi upp i skogen på kantarelljakt, men de få vi hittade var väldigt torra, det blev för min del en påse bara att stoppa i frysen. Men väldigt skönt och avstressande var det att komma ut dit, få tömma huvudet på alla tankar på varuprover, surfplattor och planerande för två veckors bortovaro.
 
Tur med vädret hade vi också, soligt och hyfsat varmt, Kim fick till och med nån timma i solstolen med boken på eftermiddan. När jag stod och tittade på henne, och vårt hus bakom henne, såg jag hur tokigt huset ser ut nu. Ruckligt har det ju sett ut sen vi flyttade in, än mer så har det ju blivit när vi bytt fönster men inte fixat fasaden och  målat runt fönstren. Har ju inte varit någon mening eftersom fasadbyte planerats. Nu med en fasad fixad blir det en väldigt stor kontrast, ett riktig motsägelsefullt hus!
 
 
 
Men det blir fortsättning på fasadbytet även under hösten; våra gubbs har lovat ta väggarna på ömse sidor om farstukvisten framöver!
 
Kim och Markus hittade ungefär samma lilla mängd svamp som jag, men de var så snälla så de lät de få bli en liten förrätt innan kräftorna. För vi hade faktiskt en liten kräftskiva på kvällen, kräftor och Västerbottenostpaj blev det. Väldigt gott!
 
 
När de hade åkt i eftermiddags kände jag stressen sätta sina klor i mig igen. Insåg att det fanns inte en chans att hinna åka till stan och köpa den där kylväskan jag nog behöver till mina chokladprover, det får gå som det vill. Kämpade sedan med surfplattan i flera timmar för att kunna använda det mobila bredbandet i den, tills det visade sig att det funkar inte. Sorterade alla varuprover, packade ner dem i tre plastboxar, fixade säljmaterial, ordersedlar, kataloger, packade egna kläder osv osv.
 
Men nu är det mesta klart, i morgon packas vanliga kylväskan med den mat som ska med upp till stugan och sedan blir det en tvåveckors sejour i Väster- och Norrbotten. 

Stress och blommor

Det har varit lite stressande, smått ångestframkallande dagar, i går och idag. Det är ju dags att dra igång resandet nu efter mässan.
 
Det är ju bara det att allt man ska ha med sig måste finnas hemma till i morgon fredag för att man ska ha verktyg att komma ut med. Så förmiddagen i går gick åt till att jaga uppdragsgivare så det som de ska skicka till mig faktiskt är nåbart för mig på fredag. Det verkar som det med nöd och näppe kan funka. Får åka ut till DHL:s depå i morgon och hämta grejer.
 
Börjar få lite koll på surfplattan också, sen är det det här med hur ordrarna ska läggas där och själva hanteringen ute hos kund. Men det ger väl sig....
 
Och så besöksbokandet då....som alltid är lite ångestframkallande. Mer så idag än vanligt, det var ovanligt många nejtack. Fortsättning följer i morgon.
 
I lunchhöjd i dag tog jag en sväng ut i trädgården för att se vad som hänt och kom på att jag inte har några blommor på köksbordet. När man nu är innehavare av en trädgård med ett visst mått av blommor, är det ju roligt att få se dem även inomhus.
 
Det blev några kvistar flox och en mörkröd vacker sak som jag inte vet vad den heter, till köksbordet:
 
 
Vi har sen något år några små rosenbuskar, de blir större för vart år. I år kommer blommorna i stora klasar, vet inte om det syns på bilderna. En sådan klase hamnade på hallbänken:
 
 
Men faktum är att man på något sätt släpper ner axlarna ett snäpp efter att ha hämtat in och fixat dessa. Skönt att gå ut och titta på det som växer och härligt att ta med något in!

Teknikfrossa

Ingen kan beskylla mig för att vara teknikfreak. Känner absolut inte att jag måste ha det senaste av något slag, TV, telefon eller vad det vara månde.
 
 Men vi har en platt-TV, som inhandlades för sju år sedan. OK, den var ny och dyr då, men tjock-TV:n pajade och det kändes fel att köpa ytterligare en.
 
Att ha en Laptop istället för en stationär dator kan väl inte höra till några märkvärdigheter. Telefonen jag har är en gammal hederlig som bara är till för att ringa med. Och jag har faktiskt fortfarande KONTANTKORT! Det blir billigast, faktiskt.
 
Men idag har jag inhandlat en surfplatta, vilket jag självklart inte skulle gjort om jag inte varit tvungen. Mitt nya uppdrag, Odahl, har ingen katalog, utan förutsätter tillgång till nätet. Självklart kan man inte släpa runt på Laptopen, så det fick bli en surfplatta. Just nu ligger den på laddning, sen ska jag börja leka med den och se hur den fungerar.Såklart blev det också en liten väska till den, dels skydd, dels så synbarheten blir bättre.
 
Tanken har slagit mig att den faktiskt kanske kan ersätta katalogerna jag släpar runt på.....  Att även kunna använda den för de andra uppdragen också. Oj, vad min rygg skulle gilla en lättare säljväska!
 
När jag ändå var igång blev det ÄNTLIGEN snäcka/lur till telefonen också! Skulle blivit köpt för länge, länge sen, men bättre sent än aldrig!
 
Visst är den lite söt?
 
Bild lånad från Samsung
 
 

Hemma igen

Så var då höstens Formexmässa avklarad. Intressant på olika vis, bl.a. minskar antalet besökare rejält, förmodligen beroende på de sämre tiderna. Det är både bra och dåligt, det blev ju dålig försäljning för mig på mässan, men å andra sidan kan den kanske bli bättre när jag kommer ut.
 
Två nya möjligheter till ytterligare uppdragsgivare dök också upp, vilket var både förvånande och glädjande. Vi får se vad det blir av det.
 
Söndagkvällen och måndagsförmiddagen tillbringades i Märsta med Ebba och hennes föräldrar. Så himla mysigt och roligt! Efter att ha sprungit runt några timmar på morgonen roade Ebba och jag oss med att både länge och väl sitta och plocka stenar i och ur en liten burk. Det är fascinerande hur så enkla saker kan roa precis lika mycket som dyra leksaker! Heli tog bilder på oss utan att vi märkte det nån av oss:
 

Formex coming up

Så är det dags igen för Formexmässan - största mötesplatsen för nordisk inredningsdesign. Hårt slit i fyra dagar, torsdag till och med söndag. Nerresa i morgon och eftermiddagen ägnas sedan åt att titta igenom "mina" montrar, memorera dem óch uppdatera mig. Hemresa på måndag.  
 
Kommer att i tre av fyra dagar finnas hos Design 20+, företaget som jag började jobba för i våras. Den fjärde dagen blir det företaget jag startade hos; Baroness Design.
 
Fick ett tråkigt besked för ett par dagar sedan, en uppdragsgivare som jag fick in under hösten, lägger ner verksamheten.
 
Självklart blir det ett stort ekonomiskt avbräck för mig. Tyvärr är det ju det andra uppdraget jag förlorar i år. Visst, ett har kommit till och ett annat kommer nu efter mässan, men de klarar dessvärre inte av att väga upp. Men självklart är jag lycklig över att ha fått till mig dessa båda nya! Annars hade det varit totalkatastrof!
 
Så i kväll lullar jag runt i min ensamhet (maken har åkt på konferens) och plockar och packar och försöker komma på om jag glömt nåt. Sist glömde jag en så viktig sak som visitkort. Aja baja på mig!

Plågoredskap

Det här med motionerande är ju en besvärlig historia. Svårt att sätta av tid för, när man alltid har så mycket andra göromål som skriker, eller i värsta fall brinner. Eller så är man inte ens hemma, utan på ett hotell nånstans. Visst, promenera kan man alltid göra, och det har jag gjort några gånger. När jag kom ihåg att packa ner jumpadojjor...
 
Men faktum kvarstår, motionera behöver vi, båda två. Länge har vi pratat om att lyfta in den gamla motionscykeln som stått ute i lagårn i flera år. Om den fortfarande fungerar. Fungerar gör den, och in lyftes den i förra veckan.
 
I kväll satte jag mig faktiskt på den. Det blev ingen lång stund. Kan väl bara konstatera att det var l ä n g e sen jag använde de muskler som behövs för att cykla. Det kändes väldigt tydligt. Lyckades härda ut en kvart, med varierad belastning, mest mindre.... lär ändå kännas i benen i morgon.
 
Ska ändå försöka lägga manken till och använda den lite då och då. Den står i vår pigkammare, så det är himla lätt att inte se den och slippa bli påmind!
 
 

Skön helg!

Vi är åter uppe i stugan. Gräsklippning och bastubadande är de stora viktiga sakerna på vårt att-göra-schema för helgen! Första delen av gräsklippningen är avklarad, bastubadandet måste göras varje kväll, så det är  inte avklarat förrän i morgon kväll!
 
Nej, träden är inte så här kala ännu. Bilden är inte helt färsk! Men bastuhuset ligger på samma plats, utsikten och värmen är densamma!
 
I kväll har vi haft lite flyt med vädret som tillät oss att både grilla och sitta i flödande solsken och äta maten! Kan vara så att det var första gången vi satt ensamma på den nya middagsaltanen sen den blev färdig. Tidigare hade vi ju förmånen att ha barn och barnbarn hos oss!
 
 
 
 

Sovpåse

Förberedelserna inför Formexmässan fortgår, dvs ringer kunder. Dels för att få veta om de kommer, dels för att tala om var jag är, dvs vart de ska gå.
 
Förutom det har jag också hunnit med lite målning av en av väggarna runt nya farstukvisten. Solen gassade å det vildaste och svetten rann i floder. Men det gäller ju att passa på när man har tid och vädret tillåter. Enda kruxet var getingarna som har ett bo strax ovanför, de gillade inte när jag kom för nära. Eftersom jag är lite allergisk mot getingstick höll jag på att ramla ner från bocken jag stog på i min iver att komma därifrån. Sista brädan fick lämnas till maken att måla....
 
Senaste Ebba-projektet blev klart igår; påsen hon ska ha sina sovkläder i på dagis. Tänk att skruttan är så stor att hon ska börja på dagis! Som alla tanter säger jag - vad fort tiden går och vad stor hon blivit!
 
Det blir jättebra för henne att börja på dagis, tror hon behöver det!
 
Men påsen då, det var ju den jag insåg att jag hade behövt öva upp broderikunskaperna för. Men jag hoppas den duger ändå:
 
 
 
Ramen runt namnet är en knypplad spets med broderi på, som jag haft i mina gömmor. Att den ser lite ojämn ut på andra bilden är för att jag bara sytt fast den i innerkant, ytterkanten tänkte jag kunde få "fladdra" lite.

Dammsugarlycka!

När vi flyttade hit för sex år sedan lämnade vi inte bara storstan, utan även en behändig och effektiv centraldammsugare. Vi var vana vid att dammsugeriet skulle funka enkelt och bra och bestämde därför att vi skulle satsa på en lite dyrare apparat, så att vi fick kvalitet.
 
En Siemens blev det. Eftersom vi inte hade haft en dammsugare på hjul på tolv år. så tänkte vi inte på en så enkel sak som just - hjul.....
 
Väldigt fort upptäckte vi att storleken ÄR viktig - på dammsugarhjul! Små hjul, som vår apparat hade rullar inte över mattkanter, de fastnar och drar mattan med sig. Dessutom var dessa vridbara, vilket kan låta bra, men när man ville byta riktining på arbetet, var de ju inställda åt ett annat håll = trögt och omedgörligt.
 
Men har man köpt en apparat för hyfsat dyra pengar så är i alla fall jag för snål för att kasta bort den innan den har gått sönder. Min lycka var därför stor före semestern när munstycket ÄNTLIGEN gick sönder. Dessvärre gick det att laga.
 
När jag häromdagen skulle dammsuga igen för första gången efter semestern, upptäckte jag att hjulet som ska rulla under munstycket och göra det lätt att föra det fram och tillbaka, efter lagningen inte längre rullade. Resultatet efter dammsugningen för min del var ont i axlar och nacke. Där var min gräns nådd!
 
Idag har vi en ny dammsugare i huset - med STORA hjul! Har prövat den och den följer efter mig som en väldresserad liten hund. Rullar stillsamt och fint över våra trasmattor och tar snällt hand om skräpet! Dammsugarlycka!
 
Bild lånad från Siba
 
 

Åskvecka

Det har varit en åskrik vecka. Kommer inte ihåg om det var nån åska i måndags, men i tisdags var det ett rejält åskväder som jag satt och väntade ut innan det gick att ta sig ner till bilen. Därefter har det varit blixt och dunder varje dag. Åska för ju också med sig regn, så växtligheten mår väldigt bra. Förutom den jag har i krukor då förstås, de håller på att drunkna.
 
Vädret har ju gjort att jag inte vågat måla som jag skulle velat, men nu är den nya fasaden äntligen alldeles färdigmålad, vilket känns oerhört skönt!!
 
Bertan har snickrat vidare på vår farstukvist, så nu finns det mycket att måla där också, om och när vädret tillåter.
 
Det värsta är att nu är det inte så mycket kvar på mjukstarten, nästa vecka måste det bli en hel del telefonerande inför mässan och nästa helg åker vi upp till stugan igen. Sen är det mässa och sen är det att jobba järnet som gäller!

Broderi

Har försökt återuppväcka mina broderikunskaper gällande mer än bara korsstygn. Hade jag haft tid hade jag övat lite mer, men så här får det bli:
 
 
Lite fel färgåtergivning, det är marinblått tyg och rosa broderi. Sen ska det till en ram runt detta och lite annat. Återkommer!

Mjukstart

Som vanligt blir det en mjukstart efter semestern. Är absolut medveten om att jag är lyckligt lottad i det fallet! Formex infaller from den 16/8 och innan dess blir det inte sådär himla mycket gjort. Vilket i sig är en stressfaktor också. Man känner ett visst mått av dåligt samvete för att man inte är ute och jagar det som jagas kan innan mässan. Fast å andra sidan har jag inte fått arbetsmaterial från något av mina företag, så då är det ju inte så lätt att sälja nåt heller.
 
Sen finns det ju vissa andra stressframkallande faktorer när det gäller arbetet, ett av mina företag känns ganska opålitliga, man vet inte riktigt var man har dem, vad de kan tänkas ställa till med. Den oron har nu svällt i mitt undermedvetna och väcker mig tidigt om morgnarna med funderingar och en massa tänk-om-det-blir-så-tankar.
 
Ska försöka räta ut de frågetecknen i morgon.
 
Mjukstarten har ju fördelen att det blir tid att komma i kapp lite här hemma. Den "nya" fasaden har jag idag börjat måla fönsterfodren på och så ska den delen som tidigare gömdes under "klätterställningen" målas en sista gång. Förhoppningsvis tillåter vädret mig att göra det i morgon.
 
En sak som vi har skjutit på för tredje året nu är vår damm. Den blev utgrävd för tre år sedan, men vi har inte haft tid att "inreda" den. Sand och eller grus ska dit, skyddsduk och så dammduk, för att överhuvudtaget kunna hälla i vatten. Sen har vi ju vår bild av en liten bäck och växter så klart osv osv. I våras sa vi oss att "i år ska vi fixa så vi kan hälla i vatten". Vi får se....
 
Bild lånad från dalarosen.blogg.se
 
Den här var fin! Fast vår blir lite större, men det är så här jag vill ha den, med massa frodig grönska runt!
 
 

RSS 2.0