Vinterchock!

I påskas när vi var här uppe i stugan var vi ju lite panikslagna över att det var så sanslöst mycket snö kvar fortfarande. Samtidigt vet man ju att med rätt väder så kan snö försvinna oerhört fort. Så vår förhoppning, och snudd på tro, var ju att det skulle hända under dessa tre veckor som gått sedan påsk.

Vi hade fel.

Förvisso har snö smält bort, men det har också kommit ett par nya decimetrar. Summan av den kardemumman är att det är mindre snö, men fortfarande VÄLDIGT mycket! Under de tjugo år jag har besökt den här landsändan har jag aldrig varit med om en så här sen vår.

Eftersom husen här ligger invid sjön, som går i en nord-sydlig riktning, så lägger snön av här och mest runt våra hus av nån anledning. På vissa ställen på tomten, så ligger det fortfarande uppemot 80 cm snö. Runt en del träd är det barmark och på ställen där vinden kommit åt, är det kanske ca 30 cm. Så i snitt 20-30 cm snö kvar.

Extremt mycket kvar för att vara slutet på april. Idag har vi haft växlande molnighet och ca 12 grader varmt och där man haft ett riktmärke, kan man ju se att det händer saker på snötäcket. Men med den här mängden tar det tid....


MEN! Allt som suger åt sig solvärme - tex hus och träd - avger ju även värme och ser till att området närmast runt omkring blir snöfritt. Så även vår strandbastu. Så i kväll blir det säsongspremiär där nere! Så himla härligt det ska bli! Vi får inte se något sjöglitter, bara en isbelagd sjö, men isen har blivit gråare under dagen och bara det är bra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0