Fasadbyte steg 0,5

Idag har våra snickargubbs varit här igen. De skulle kommit igår, men det regnade för mycket. Nu är det utomhusjobb som gäller och det går ju inte att "spöna" om väggen när det vräker ner.

Men idag idag har det dragits igång. Hela huset är ju i stort behov av att få ny fasad, och det ska bli. Vi fick ju rådet när vi köpte att jobba "inifrån och ut". Det var ett bra råd och det har vi gjort. Nästa sommar är det tänkt att dra igång med fasadbyte på allvar.

Men nu har i alla fall fasadbytet påbörjats på en av väggarna på hall/toalettutbyggnaden. Är ju nödvändigt eftersom där nu finns en ny dörr och vi ska bygga farstukvist och trappa till den.

Dels kan man börja ana hur det kommer att se ut, och dels ser man hur bedrövlig den gamla fasaden är:Till höger syns både var det flyttade fönstret hamnade och var det satt! Ett nytt fönster i toaletten kom in i dag också, totalyta samma som det gamla, men mycket mindre fönsteryta.

Om det inte regnar en massa i morgon kommer väggen att bli färdig"spönad".

Ska försöka hinna lägga in ett nytt recept på eatit.blogg också i kväll. Fick en idé och maken tyckte att jag skulle föreviga det för att kunna repetera.

Sist men inte minst är det ju så att för 30 år sedan i kväll befann jag mig på förlossningen för att mitt första barn skulle komma till världen. Det var tre veckor före utsatt tid, men hon skulle ut, tyckte hon. Kom in dit vid 18.30 och vid den här tiden (20.30) vill jag minnas att det var vandring i korridoren. Sen blev det lite TV-tittande och när det var klart tyckte barnmorskan det var dags att sticka hål på fosterhinnan för att få lite fart på det hela. Efter det var gjort gick alla (utom jag) och tog en fika. Medan de satt i godan ro och fikade gick det i en rasande fart och när de behagade komma tillbaka var det bara att sätta igång. Tror att det var 23.07 hon kom till världen. Kim som nu fyller 30...hur gick det till? Grattis älskade Kim!Här med sin darling Markus.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0