Helt klart höst!

Nu börjar hösten även krypa innanför väggarna här hemma! I fredags var firman som är ansvarig för torkapparaturen vi haft ända sen början av sommaren här och mätte fukten i stockarna i grunden. Nu är faktiskt fuktnivån nere på rätt nivåer och de stängde av och plockade bort apparaten. Vi har ju haft så varmt så vi nästan storknat under sommaren, och nu i höst har vi inte behövt elda en enda gång, tack vare torkapparaten.

I söndag eftermiddag när alla värmeelementen åkt hem och den kvardröjande värmen från blåsapparaten försvunnit, fick vi elda igen. Höstkylan kom krypande. Å andra sidan har vi ju fortfarande inte nåt riktigt golv i hallen. Där finns en trossbotten, där isolering så småningom ska läggas, och över det ett lappverk av spånplattor. En yttervägg är isolerad, den andra består av brädor... så hösten har ju lätt att komma in!

Apropå höst har jag ett tag kikat efter lämpliga skor/kängor för årstiden. Ville ha nåt som inte är för rufft och tufft, men inte för elegant heller, men inte hittat nåt i rätt mellanläge. Men idag på Eccobutiken hittade jag ett par som jag tror jag ska behålla. Väldigt sköna på foten, en ganska tjock räfflad sula samt kilklack. Inte de billigaste men jag räknar med att de får tjänstgöra flera år.
När spenderbyxorna ändå var på blev det ett par svarta jeans som satt så himla bra (svarta byxor är svårt att få för många av) samt en blus, får man nog kalla det, i en ny orangeröd färg. Äntligen verkar det bli mindre av dessa mammakläder (avskuret och rynk under bysten) som jag var trött på redan när de kom! Den här ser vidare ut än den är, men faller ledigt och snyggt gör den. Gillar färgen, det är alldeles för mycket snälla färger på hösten/vintern = fem nyanser och brunt, grått och svart....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0