Virusfight

Vaknade i morse med klara signaler om en begynnande förkylning. Vitlökskapslar och c-vitamintabletter intogs till frukost, till middag blev det morotssoppa med vitlök och ingefära, ingefära är ju en gammal medicinalväxt. Nu på kvällen kan jag inte säga att jag mår bättre, men inte sämre heller. Tror att jag har ett ganska bra immunförsvar vilket gör att det kanske blir ping-pong-match med förkylningsviruset. Ena dan mår man OK, andra sämre och det kan hålla i sig ett par veckor innan immunförsvaret vinner (har gjort hittills). Men det är slitsamt.

Speciellt när det blir en bortavecka nästa vecka. Det är lättare att bli frisk hemma, tror jag. Å andra sidan finns ett visst dygnetruntsprut av adrenalin när man ligger ute på jobb, man kopplar aldrig helt av, kanske kan adrenalinet hjälpa till att utrota också?

Men efter kundbesök i morgon bär det av upp till stugan! Bara att vara där får kroppen och själen att varva ner, sömnen brukar vara extra god där, och så får man upp febertemperatur i kroppen när man sitter i bastun! Feber är ju effektivt att döda virus! 

Så kanske vinns matchen redan i helgen?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0