Sensommarlördag

Idag har vi haft en riktig solig och hyfsat varm sensommardag (eller vad man ska kalla det). Har ägnat dagen åt att flytta över alla pelargoner från balkonglådor till krukor och tagit in dom, samt klippt gräset - tar tid, men doftar så gott!

Nya panelen på hallutbyggnaden blev klar i går och kära maken har grundmålat den idag. Vi hoppas nu på en dag i morgon med uppehållsväder så det går att måla första svängen med slutfärg. Det kommer då att bli den allra första biten av det här huset som får röd färg! Det är ju så det ska bli så småningom; ett rött hus!

En annan premiär idag var att använda dynan jag gjort till trägruppen vi har utanför köket. Där ska det ju så småningom bli en altan (när det är "omspönat" och målat).

Det är en altanmöbel som vi fick av svärmor för ett par år sedan. Den är handgjord av några snickare där uppe, på beställning av salig svärfar. Svärmor fick svågerns plastmöbler och tänkte slänga den här fina gruppen, så vi tog hand om den.

Dynan gjorde jag av skumgummimadrassen som blev över uppe i stugan när vi köpte nya sängar till Kims o Markus rum förra sommaren. Köpte tyg på rea nu på sensommaren och sydde överdrag.

Tänk bort den gråa träfärgen i soffan och den flagade vita färgen på husväggen och tänk i stället vitmålad träsoffa och rödmålad vägg:Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0