Framsteg

Idag har det gjorts stora framsteg i renovering och återställande av vattenskadepåverkade delar av huset. Dels hade målaren varit här i går medan vi var borta på jobb och spacklat väggarna i tvättstugan och idag kom han tillbaka och målade HELA TVÄTTSTUGAN! Inget ont som inte har något gott med sig, sägs det ju, och det börjar kännas så. Vi har ju fått en mycket bättre och korrekt inlagd våtrumsmatta i tvättstugan och nu fick vi inte bara den biten av väggen under bänken som de rivit ner i tvättstugan, utan ALLA  väggar i tvättstugan, ommålade!

Dessutom har kära maken rivit ner den gamla bron och tilläggsisolerat väggen där, och dessutom hunnit få upp fasadpanel! Det börjar kännas som att vi kommer att fixa det här!

Numera behöver vi inte längre ha det av nöd uppsatta draperiet mellan kök och hall fördraget längre, det finns fortfarande ett visst drag i hallen eftersom det än så länge är gamla täcken som står emot vinden, men de håller emot tillräckligt!

Nu då med isolering och schyssta brädor på utsidan kan vi nog överleva vintern!Här var ju ytterdörren och trappan förut. Den här lilla hörnan kommer att bli vår lilla kaffehörna! Ser väldigt mycket fram mot våren (gör man ju alltid...) när denna ska göras i ordning. De två väggarna vetter mot väster respektive norr och ger en alldeles underbar skyddad vrå, där solen ligger rakt emot från söder! Där ska läggas snyggt skiffer och fixas till! Perfekt för vårens första strålar!Den stora högen med bråte är den gamla bron och trappen x 2, det visade sig att de tidigare ägarna byggt en trapp ovanpå en gammal.... förvånad? Nej.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0