Ebbas namngivningshelg

Söndag kväll och en resumé över de senaste dagarna:

Fredagen tillbringades från (ganska) tidig morgon till tidig eftermiddag med Heli och ljuvliga Ebba. Att få se henne vakna med ett stort leende, trots att där står en främmande människa (jag) och ler fånigt. Få ge henne frukostgröten, leka och gosa en stund, byta och klä på henne, det är underbart! Nu låter jag måhända som en riktigt fjantig farmorstant/tönt och det är jag! Hon är helt underbar!En jättemysig lunch fick vi tillsammans också, jag och Heli, medan Skruttan sov. Tror inte du förstår hur mycket jag uppskattade den Heli! Kram till dig!

I går lördag var det namngivningskalas för Ebba Heli Marie. En väldigt fin tillställning där jag tyckte de balanserade det hela väldigt bra, inte för högtravande, men inte heller för lättvindigt.

Familjen, först i början av tillställningen, och sedan när det mesta var över och spänningen (hos föräldrarna) lagt sig:

Eftersom vi har en hall som skriker efter uppbyggnad, så valde vi att åka hem när kalaset var slut i går eftermiddag.

Vaknade idag till en alldeles ljuvligt solig och vindstilla dag. Det var vitt i gräset efter nattens frost - men skönt att känna att solen fortfarande värmer. En dag som gjord för att gå upp i skogen och hämta de sista trattkantarellerna!

Men så blev det inte.... planen för dagen var att få ut den gamla entrédörren och in med fönstret som till hälften skulle ta dess plats. Bygga upp runt om, isolera osv. Min uppgift var att riva panelen som fortfarande var kvar under trappan i hallen, byta låskolv från den gamla dörren till den nya (för att ha kvar samma nycklar), allmänt vara behjälplig, städa inne och ute osv. 

Allt blev klart, även om det som vanligt tog lite längre tid än vi trott. En del arbete återstår med isolering i hallen, men den är åtminstone provisoriskt isolerad!

Dagen avslutades med årets sista (?) grillning. Numera får man börja i tid om man ska hinna klart innan mörkret faller....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0