Höst och så

Vi försöker ju att samordna våra resor, kära maken och jag. Senast var det ju i Sandviken där jag bodde två nätter och han en. Nu var det dags för Östersund, där jag har bott en natt och han är kvar en natt till.

Inte perfekt, men en ensam kväll och natt är bättre än två.

Trots att det bara har varit en natt borta är det som vanligt vansinnigt skönt att komma hem!

På vägen upp till Östersund i går morse märktes det att hösten definitivt är här; dimman låg tät när man kom upp på bergskammar på väg upp och temperaturen dalade från de +7 som var när jag åkte hemifrån, till som lägst +2. Bertan som åkte en halvtimma tidigare, hade stött på minusgrader på väg upp.

När jag kom hem idag slängde jag sommarjackan i tvättmaskinen, det är bara att konstatera att den har gjort sitt för säsongen, nu får jag plocka fram vinterjackan! Skulle behövt en ny, egentligen, men det får nog vänta till nästa vinter. Köpte ju nya dyra vinterskor och plånboken tillåter inte båda delarna.

Ett annat höst/vintertecken är att jag bokat tid att montera motorvärmare och kupéuttag i bilen, samt att de då också får lägga på vinterdäck. Ska ske 18/10 vilket kan tyckas tidigt, men veckan efter är min plan en resa upp till Norrbotten och de förväntas ju få sitt första snöfall de närmaste dagarna!

Apropå bilen, upptäckte jag något (o)lustigt igår; min nya fina bil har ingen rumpvärme!!! Den är ju importerad från Tyskland och det är säkert därför. Enligt instruktionsboken hör det till extrautrusting! Känns väldigt märkligt eftersom det i det här landet har varit en basicattiralj de senaste 15 åren... Men det är klart, de har inte samma vintrar i Tyskland.... fast nog fasiken har de kallt på vintern också???? Får leta nöja mig med lilla hockey/fiskestjärtlappen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0