Renoveringsrevidering

Arbetet med hallen har fortgått i två dar. Nu är de väggar som var i mest akut behov av regling och isolering åtgärdade. Glipor mellan väggar och golv har skummats, vips är det betydligt varmare i hallen!

Som jag skrev sist har jag bara haft en "vid" bild av hur hallen ska se ut och det har varit svårt att få en riktig bild av vad som går och kan göras så som den har sett ut i sina olika stadier av renovering. Var ju övertygad om pärlspont, eftersom jag tyckte den var ganska OK som den var innan rivning.

Sen är det ju så att lite vin har förmågan att släppa loss tankespärrar. Så när vi satt efter maten i kväll och pratade om hur vi skulle gå vidare med hallen, insåg jag att den timmerväggen som nu finns där, vill jag inte alls täcka med panel, det skulle vara skitsnyggt att behålla den och måla den vit. Ska vi dessutom behålla brädväggen så ska det absolut inte upp nån pärlspont mellan timmervägg och brädvägg, utan det får byggas brädvägg hela vägen fram till timmerväggen!

Så har vi tvättstugedörren som flyttades en bit mot där den gamla kökskörren satt, och där finns fortfarande en igentäckt del från det gamla dörrutrymmet, kanske går det att öppna den igenbyggda delen och kanske man kan göra en liten hylla, som delvis är inbyggd i väggen.....?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0