Planering

Nu är ju vår vattenskada läkt och torr och allt återställt och det är dags att tänka på hur hallen ska bli. Hittills i vår renovering har jag haft en helt klar bild över hur varje rum ska bli och se ut.

Med hallen har jag inte riktigt det. Till viss del beror det på att det inte går att göra så mycket med den, mått och allt är som det är (har ju de andra rummen också varit). Dels kan det bero på att den var ganska OK som den var, efter pärlsponten blev vitmålad nånstans där i början efter vi flyttat in.

Det jag vet är att utrymmet till vänster om trappan ska byggas in. Andra givna förutsättningar är att ytterdörren är flyttad och att det sitter ett fönster där dörren förut var, så långt enligt tidigare planering. Grovplanering. Nu är det dags för finplanering. 

Nu är det så att kanske får vi hit elektrikern nästa fredag och då måste man veta var man vill ha alla eluttag och dylikt. För att veta det måste man veta hur man vill att rummet ska se ut. I detalj. Det är svårt när det ser ut som det gör. Timmerstommar och brädväggar. Och väggar med täcken. Vissa väggar kommer att bygga ut en del eftersom de ska gömma vattenledningar och då kan de även få gömma elledningar. Andra väggar vill vi helst inte behöva gömma några elledningar i, utan bara spika på panel. När jag skriver detta får jag en idé om en av väggarna, som nu är en ful brädvägg och skulle få panel....kanske den inte behöver få panel, kanske kan man bara måla den? Det är en vägg med gamla fula ohyvlade brädor, men....hmmmm.

Några jämförelsebilder;

då:


nu:Då:Nu:Fint va?

Men golvet är ju ändå tillbakalagt (nästan), lär nog bli klart i helgen. Egentligen är det ytskikten; väggar och tak, som är kvar. Det blir bra det här! Tror jag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0