Mer tid

Tid är väl för de allra flesta en bristvara. Så även hos oss. I förrgår kväll gjorde vi upp en lista över de viktigaste sakerna vi behöver göra, sen tog vi en diskussion och funderare till över vad som kunde vänta, och vad som bör göras bums.

Har ALDRIG haft en så skitig bil som min var. Efter tre veckor på blöta, ev. saltade asfaltvägar, leriga grusvägar, duggregn och annat elände, syntes det inte vad det var för färg på den. Bertans bil låg inte långt efter, så biltvätt hörde till prio 1.

Vi upptäckte igår, när det blev kallt ute, att det drog rejält från vår ouppbyggda hall - isolering finns där men inget ytskikt, så att börja sätta upp väggar och tak där fanns med på priolistan.

Varje höst sen vi flyttade hit, har vi alltid haft en STOR hög med rivningsmaterial som ska eldas upp. I år kompletterad med en massa ris sen röjning. Att elda det fick också prio 1.

Att sätta på snökedjor på traktorn fick också prio 1. Om snön rasar ner står man sig slätt utan fungerande traktor...

Lite ljusslingor ute fanns också med på priolistan eftersom vi inte har någon fungerande utebelysning (ska komma från hallen när vi hunnit bygga tillräckligt för att få hit elektrikern), men ljusslinga i närheten av entrén är ett bra substitut.

Eftersom det visade sig bli en frostig men solig dag, med ganska lite vind i dag, blev det eldning ute istället för hallbygge. Allt hann inte eldas upp, men hälften, bra så. Vi hoppas på lämpligt väder nästa helg igen.

Vi fick hänga upp draperiet mellan hall och kök igen, men so what? Värmen stannar i köket och kylan i hallen.

Bilarna är också tvättade. Med visst besvär, vattnet hade frusit i slangen.

En gran framför entrén med nya fina slingor lyser nu välkomnande och kedjorna sitter där de ska på traktorn.

Att ha fixat detta känns såklart bra, men det finns så oändligt mycket mer som skulle behövas göras om det bara fanns mer tid!!!!! Både sådant som måste, som hallen och sådant man vill. Men så småningom...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0