Trevligheter och nödvändigheter

Igår hade jag en behaglig dag uppe i Umeå med omnejd. Kundbesöken gick snabbt, tyvärr får man väl säga, eftersom det berodde på att de inte ville köpa någonting. Återigen våndan över fulla lager och dålig försäljning.

Inget ont som inte har något gott med sig. Var tillbaka i stugan ganska tidigt och eftersom det på vägen ut landade några regndroppar på min vindruta, kastade jag mig över gräsklipparen för att hinna köra av så mycket som möjligt innan eventuellt regn kom.

Det kom inget regn, så jag hann klippa alla ytor. Istället för regn klarnade det upp så efter klippningen satte jag mig på trappen mot sjön och njöt av doften av nyklippt gräs och solens glitter i vattnet.
Senare på kvällen blev det också en härlig stund i bastun, sen somnade jag som en liten gris!!!

Nu är jag hemma igen, och under sena eftermiddagen kom äntligen en kille från en byggfirma anlitad av försäkringsbolaget och besiktade vår vattenskada.

Det som händer härnäst är att någon annan kille från ett "torkbolag" ska höra av sig och dyka upp under nästa vecka för att sätta in en torkfläkt. Hur länge den ska gå är omöjligt att säga, men ett stort antal veckor blir det.

Han kändes seriös och pålitlig, så på det sättet kändes det bra. Tyvärr konfirmerade han våra farhågor om att hela golvet i både köket och tvättstugan måste rivas upp och göras om. Vi kan nog vara ganska förvissade om att vi kommer att vara i början på hösten, tidigast, innan det hela är klart. Så det är först då vi kan börja jobba med hallen, så byggnationen av den blir dryga tre månader försenad. Jiiiihuuu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0