Livet just nu

Självklart har hela dagen överskuggats av eländet vi hittade igår. Vi har fått tag på en rörmokare som kommer i morgon bitti och drar om vattenledningarna så de blir användbara igen. Sen vi upptäckte det hela igår har vi haft kallvatten i badrummet, inget varmvatten någonstans och inget vatten alls i kök och tvättstuga.

Försäkringsbolag är kontaktat och nån besiktningsman ska ringa i morgon och bestämma tid för besiktning. Men vi kan konstatera att det blir ett stort jobb. Vi drog undan tvättmaskinen och upptäckte då att golvet där har sjunkit och är vågigt, så spånplattan som ligger där har fungerat som en svamp. Hela tvättstugan kommer att få göras om, i värsta fall har det spridit sig in till "pigkammaren", vårt gästrum också... I köket finns en fuktfläck i golvet så det måste också rivas upp. 

Frågan är om vi kan bo här under tiden? Och var ska vi bo annars?

Hallen, som ju var avsikten att renovera nu, är ju bara att glömma tills vidare. Just nu finns där inget golv, det är borttaget och även så den isolering som fanns. Kvar är en murken trossbotten som vi lagt lösa golvspånplattor över, för att inte trampa igenom. Men all utomhusluft kommer ju rakt in där, nu än mer än tidigare. Den yta vi trampar på är ca 2 dm under golvnivå i det rum man kommer från, så det gäller att komma ihåg det, så man inte bryter fötterna. Trappan till övervåningen vilade på det golv som inte längre finns och hänger nu på de spikar som är dragna in i väggen. Vi hoppas den håller..... Vi hoppas nu att försäkringen verkligen täcker allt jobb som måste till. Hur länge det då kommer att pågå har vi inte en aning om. Hallen måste fås ordning på innan hösten ändå, annars blir det väldigt, väldigt kallt!

Just nu känns livet allt annat än roligt. Så många års hårt jobb, pengar och försakelser helt åt helvete.


Kommentarer
Postat av: diana

Verkligen ett jävla elände...fy fan. Ni fixar detta, stay strong!

2011-05-24 @ 10:39:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0