Vädurar


Är stjärnkretsens första tecken och symboliseras av en bagge. Väduren styrs av mars. Nyckelord: ”jag är”. Element: eld.

Personer födda i väduren styrs av sina impulser. De är pionjärer och håller på att bygga upp sin personlighet. All deras energi är självcentrerad, riktad mot dem själva. Vädurens kvaliteter är ledarskap, mod, styrka samt förmåga att driva igenom sin vilja. Väduren är initiativtagare och mycket bra på att sätta igång och göra saker men också otålig, rastlös och vill att allt ska hända på en gång. Tålamod är inte vädurens starka sida och hon/han tröttnar fort om saker och ting drar ut på tiden eller blir för komplicerade. Väduren har mycket energi och gillar sport och spel. Det går inte att styra eller kommendera en vädur utan de gör saker när de själva vill och när det passar dem. Väduren är temperamentsfull och blir lätt arg. Väduren är mycket självsäker på ytan och döljer en känsla av att inte räcka till, som finns i det undermedvetna. Till deras sämre egenskaper hör egoism och arrogans samt viljan att dominera.Känner igen mig i mycket av beskrivningen av Väduren. När två vädurar ska harmoniera och kommunicera uppstår självklart "stångningar", vi är ju tydligen styrda av Mars, krigsguden. Så det är klart att det blir kontroverser.

Men även vädurar har både hjärta och hjärna, och sägs vara ömsinta och förlåtande mot nära och kära (förmodligen är det bara mot dom...).

Tror att vi alla även har en liten Våg inom oss som vill ha jämvikt och harmoni, om inte annat så för att kunna rikta energin mot mer kreativa projekt än att stångas! För krigare är vi ju ändå inte.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0