Vårkänning

Kom i eftermiddags hem efter tre dagar i Östersund, eller kanske snarare, två övernattningar. Eftersom jag inte är fullt så duktig att jag planerade redan i förra veckan vad vi skulle äta idag, så blir det till att vittja skåpen och se vad som finns. Det blev trattkantarellsoppa. Med mycket grädde, krämig och god som bara den! Dock kan man ju inte låta blir att slås av tanken, hur blir det i höst? Vågar man plocka och äta svamp? Menar dvärgbandmask!!!??? Med tanke på hur gott om både smågnagare och räv vi har här. Så typiskt också, när man sen bara några år både fått tillgång till svampen så nära inpå, och dessutom lärt sig att hitta dom!! Orättvist och väldigt skrämmande!

Sen i måndags har vi, som sagt, båda varit i Östersund. Åtminstone sovit där, i övrigt har det blivit lite tripper för oss båda två till närliggande orter också. Men väldigt, väldigt trevligt att ha sällskap i det tråkiga hotellrummet på kvällarna! Upptäckte att trots att det var ett budgethotell, så hade de en liten spa-avdelning. Så på måndag kväll spenderade vi en stund i bubbelpool och ångbastu! Mycket trevligt sätt att fördriva nån timma!

Vädret har varit med oss de här dagarna, soligt och plusgrader. Kunnat gå med oknäppt jacka och utan handskar! Jätteskönt! Varmast och soligast idag med fantastiska +8 på vägen hem! Synd bara att sitta i bilen och inte kunna vara ute och njuta i det. Men det är härligt ändå!

Härligt också att komma hem och se att snön har sjunkt ihop ordentligt och att på plogade ytor så börjar en och annan liten sten komma igenom.

Det är en så härligt hoppfull tid detta. Extra härligt att få sådana dagar så här vårvintermånaden mars första dagar. Se hur solljuset dröjer sig kvar ännu längre än sist man var hemma, att det gör så mycket på så kort tid, känna hur mycket solen faktiskt värmer redan, hur det fullkomligt rinner från taken där snön smälter - härligt!

Detta ser jag fram mot:


Bild lånad från harrymartinssonitiden.blogspot.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0