Vårgegga

Haft en dag med aprilväder får man nog säga; ena stunden strålande sol, andra mulet och den tredje en liten regnskur. Temperatur mellan 7-11 grader. Effekten på snön är härlig att se! På vissa ställen kommer gruset fram, på andra ser man hur de fortfarande 2,5 meter höga drivorna minskar. Sen finns det delar av vår backe upp till huset som till stor del ligger i skugga och där snön igår blev grå i stället för vit.

Idag hade det blivit en tjock sorbet av det som jag körde fast i när jag skulle i väg. Trodde först att jag hade punktering när det gick så trögt och inte gick att styra, men när jag gick ur och tittade hade ena framhjulet grävt ned sig sådär 15 cm i sörjan. Sparkade undan den så gott det gick och tack vare nerförlutet kunde jag ta mig loss.
Viss ovisshet när jag kom hem om jag skulle lyckas ta mig uppför backen i geggan, men det gick med ett nödrop! I morgon blir det lika spännande igen...

Projekt förnya grytlappsbeståndet fortsatte idag, men hann bara en yta på en lapp. Hade ju plan på att göra på ett annat sätt och varför göra det enkelt för sig när man kan göra det krångligt? Mycket besvärligare och petigare, men blir nog snyggt när det blir klart:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0