Bla, bla, bla i förhållande till Japan....

Joså, visst rasade det ner sådäår 15-20 centimeter nysnö natten mellan torsdag och fredag, så VÄLDIGT glad att det inte kom ett dygn tidigare!

Som tur var blev vi begåvade med strålande solsken både igår och idag, men inte mer än ett par plusgrader, men tillräckligt för att man ska fortsätta tro på en kommande vår!

Känns som virusattacken vi båda drabbats av har kulminerat. I går orkade inte nån av oss knappt med sig själv, än mindre prata och vara sociala ens till middagen. Idag känns det bättre, så förhoppningsvis har det nu vänt.

Häromdagen när jag var och handlade var jag lite modig och inhandlade en liten lammstek. Erkänner att lamm har jag bara köpt och tillrett en gång tidigare och det var många år sedan. Det blev ganska hyfsat den gången, så jag vet egentligen inte varför det inte har blivit köpt igen. Förmodligen ändå rädslan för koftsmaken. I kombination med priset. Det är ju sällan man hittar det för samma priser man kan hitta bra nötkött. Eller så tittar jag inte. Skit samma.

Den här lilla steken var färdigkryddad/marinerad med rosmarin och vitlök som sig bör. Efter en timma i ugnen satte vi försiktigt kniv och gaffel i den och blev positivt överraskade! Det var riktigt smakrikt och gott! Det bästa hade varit en krämig potatisgratäng till, men det blev klyftpotatis och en skysås på marinad, vin och lite annat gott. Funkade bra, men hälften av steken åkte in i frysen och kommer att ätas med en vitlöksspäckad potatisgratäng så småningom!

Trots det ödeläggande jordskalvet med efterföljande tsunamis och eventuella härdsmältor i kärnkraftverk i Japan, så kan man ju inte tolka det som annat än att det viktigaste som händer denna dag, är hur det går i den svenska uttagningen till Eurovision Song Contest......

Så, ja, jag ska också titta på spektaklet..... håller på The Moniker!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0