Nej, ja och blaha....

Tyvärr har vårens intåg stannat av. Temperaturen ligger på  som högst +1 och emellanåt kommer det en liten snöby. MEN solen skiner och den ger ju så mycket värme så det tär en del på de tunnare isskikten. Man känner sig som ett litet lyckligt barn när man går och stampar och sparkar på de där isskikten och de spricker! Sparkar undan dom och vet att de kommer att smälta när de hamnar över bar mark. Det gäller att hjälpa våren!

Dagens ÅHHHNEEEJ!!! var när jag upptäckte att vi fått en vattenskada uppe i Bertans arbetsrum. Tapeten har vattenrinnmärken och även takpappen är fläckig och bucklig. Hörnan detta har hänt i är precis där V:et i våra tak möter varandra och där snön alltså samlas och ligger länge. Framför allt eftersom det vetter mot norr.

Det konstiga är att när vi började undersöka närmare, så är det inte vått nu längre. Frågan är när det skedde och hur det kan vara torrt redan? I morgon ska Bertan krypa upp på vinden (svårt att komma fram till sådana hörnor) för att se hur det ser ut där.

Dagens ÅHHHJAAA!!! var när vi hade skruvat upp sista gipsplattan i garagetaket i eftermiddag. Det skulle varit gjort för länge sen, men annat har kommit i vägen. Å andra sidan har det inte tidigare gått att få fram släpkärran för att åka och köpa de spånplattor som det nu är dags att sätta upp på väggarna där ute. 

Dagens BLAHAAA är nog den upptrissade "Earth hour" som jag inte alls känner att jag vill delta i. Känns som att det är mer nånting som görs för att grannarna ska se att man minnsann är "är medveten och gör nåt" och för att döva det egna dåliga samvetet. OCH för att lura oss energikonsumenter att "gör detta denna timman, så kan ni bränna el och annat sedan, för nu har ni varit duktiga/delaktiga". Tänk i stället på alla apparater som står stand-by dygnet runt och drar el, alla onödiga småkörningar. Och framför allt; de livsmedel och annat vi köper - hur lång väg har de transporterats? Hur har de producerats? Till vilka kostnader både för miljön och människor som lever där? Nej, att släcka lyset här en timma är bara löjligt!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0