Väderväxlingar

Kan väl säga att vi hade ordentliga växlingar i vädret i går. Började soligt och fint, ingen värmebölja, men ca 18 grader. Det hade utlovats en front mitt på dagen som kunde ge både åska och regn. Den kom och försvann ganska fort och gav oss bara några droppar regn.

Det var därefter som det "roliga" började. Faktiskt roligt så till vida, att solen återkom, men blåsigt. Då menar jag BLÅSIGT. Det var nog inte storm, inte hela tiden, men definitiv stormbyar.

Vi ställde grillen i lä och fick det att funka. Äta fick vi göra inomhus. När vi åt försvann strömmen.

Eftersom vi är ganska kloka människor har vi för ganska många år sedan tagit hit ett litet spritkök - utifall att. Nu inträffade "utifall-att". Så vi kunde koka vatten till vårt kaffe. Viktigt!

Däremot hjälper det inte att ha spritkök när man har ett eldrivet bastuaggregat. Så det blev ingen bastu i går kväll.

Efter fem timmars strömlöshet, just när jag hade börjat oroa mig på allvar för matvarorna i frysen, återkom strömmen. Men när klockan är elva på kvällen är det lite för sent att dra igång bastun.

Men i dag har vi haft en dag utan stormbyar, inte ett moln, men inga höga temperaturer. Så nu är det dags att ta bastun i besittning; i kväll är den varm!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0