Det ena efter det andra....

Efter gårdagens hyrbil vet jag att min nästa bil inte ska bli en Audi. De har inte fått bättre säten sen sist jag hade en sådan. De är fortfarande utformade efter män som är 1,80 långa. Vi övriga sitter som en krok. Annars var den väl trevlig att köra och var väldigt tyst.

Lite spännande bara när den skulle startas. Som många nya bilar nu hade den ju inte någon riktig nyckel, utan en platt liten dosa som skulle stoppas in i ett hål. Det har ju Bertan på sin bil också och när mackapären är instoppad trycker man på knappen intill och bilen går igång. Här fanns ingen knapp. När mackapären tryckts in slog tändningen på, men mer hände inte. Fram med instruktionsboken för att hitta rätt sätt, men att bläddra i en sådan i tidspress/stress är inte det lättaste.

När en kille från hyrbilsbolaget gick förbi haffade jag honom. Det visade sig att man måste trampa ner KOPPLINGEN för att kunna starta! Det är inte lätta med nya bilar när man själv äger en 10-åring!

Sen kunde jag susa iväg till de Västerbottniska metropolerna Vännäs, Tavelsjö och Vindeln! Roligt nog gav dagen lite klirr i kassan.

Bertan var inte klar förrän närmare 4, så klockan var halv nio i går kväll innan vi kom hem. För hans del blev det en snabb ompackning och jobb i Jämtland idag och i morgon. Själv tar jag mig ju inte så långt......

Verkstan ringde om bilen idag. De har åtgärdat felet som var, men även upptäckt att mina bromsskivor fram är slut..... Jag har känt att det skakat vid inbromsning senaste tiden, men förträngt det.... Nu är även de bytta.

Det blir hejdå till spargrisen.....Som extra knorr (!) på dagen körde jag på en sten med gräsklipparen. Den syntes inte i det höga gräset, så nu måste även klipparen på verkstad....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0