Midsommar avverkad

Ja, så var midsommarhelgen avklarad. Självklart var ju vädret som sämst just den dan! De andra dagarna har det varit mer varierat regn/sol, inte bra, men bättre än just midsommarafton. Men, men. Så här såg det ut bakom vår plastpåse:Visst syns det att de har svårt att riktigt hålla sig för skratt?! Inte den midsommaren man önskat....

Hela Norrland har ju haft en av de värsta sorkvintrarna på länge, och de har valt att bo kvar runt husen. Till skillnad mot råttor och möss, äter inte sorkar råttgift eller går i råttfällor. Hörde att en granne i stället roat sig med att skjuta dem med luftgevär med god framgång. Alltså har vi haft för avsikt att skaffa ett sådant, men det har glömts av.

När Markus fick höra talas om denna idé åkte han och Kim raka vägen till Jula i Umeå och köpte ett.

Resten av midsommaraftonens eftermiddag ägnade vi oss åt att träna prickskytte. Må midsommardagen drog jakten igång.

Markus var absolut den mest hängivna jägaren av oss, han skjöt tre stycken. Jag sköt en, men vet inte säkert om jag fick den. Absolut kan man tala om att förena nytta med nöje!Ett av sommarens byggprojekt drogs igång också; rivning av vår kära solaltan. Tyvärr nödvändigt, den såg ut som ett hav i storm eftersom stockarna den vilade på hade ruttnat.

Bertan gick lös på den med motorsågen och Markus hjälpte honom att bära bort den i stora stycken.Anledningen till de stora styckena var att kunna ta till vara brädorna som egentligen inte är något fel på. Att försöka skruva loss dem gav sig Kim på:Som lite plåster på midsommar-såret blev midsommardagen vädermässigt hyfsad och vi fick sitta ute i solen och äta vår grillade mat!

Kändes lite konstigt att åka därifrån, det kändes som om semestern var påbörjad. Men nästa helg är det dags!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0