Sommarsolstånd m.m

Det finns ju en hel del rådjur runt omkring här, eftersom många tycker att de är fina. Jägarna, som gjort sina försök, har fått stryka på foten och rätt in sig i leden. 

Såg ett på vår åker för en stund sedan och kom då på att för några veckor sedan hade jag två rågetter därute, på samma dag, men vid olika tidpunkter, den ena med två kid, den andra med ett.

Det var ett av kiden jag såg först, på lite avstånd och trodde först det var en räv, rätt storlek och färg, men den såg så konstig ut? Efter en stund förstod jag att det var ett kid, kan alltså inte ha varit speciellt gammalt när det är i den storleken.

Har inte sett till dem sedan dess, nu är gräset så högt därute så det/de kan ha gömts där.Ikväll har vi blivit klara med ladningen av veden. Gammalt sägs det ju att den ska vara ladad före midsommar, och det är det ju faktiskt idag - sommarsolståndet! Tråkigt att tänka att några dar nu står det nästan stilla, sen vänder det.... Men det är ju ändå så, att vi har väldigt mycket mer av ljuset här, det är vårt plåster för vinterns mörker. Konstaterade när vi tittade på Lotta på Liseberg igår att det var oerhört stor skillnad, trots att det var mulet även här. Nice.

Trevligare att tänka på är vi i morgon drar norröver! Skönt komma bort från damm och skräp, ruttna väggar och tak och dålig lukt. Luktat illa har det ju gjort sen vi rev i hallen, så har det ju varit med varje rum vi rivit, det är så mycket gammal skit som kommer fram.

Det som förvärrar nu, det har märkts mer och mer de senaste dagarna, är effekten av torkapparaten. Den blåser ju ner varm luft i grunden och den sipprar ju sedan sakta upp igen. Det positiva är att vi fått det väldigt varmt inne, men det är ju så att lukten där nere ifrån följer med den varma luften upp. Det är mindre trevligt. Men den ska väl så småningom lukta mindre och mindre illa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0